LTV1 ēterā ar spraigiem notikumiem noslēgsies detektīvseriāls "Inspektors Benkss"

LTV1 ēterā ar spraigiem notikumiem noslēgsies detektīvseriāls "Inspektors Benkss"

No piektdienas, 9. jūnija, plkst.21:15 LTV1 ēterā būs vērojama Lielbritānijas detektīvseriāla «Inspektors Benkss» noslēdzošā – piektā sezona. Tajā trīs sēriju garumā gaidāmi dramatiski un neparedzami pavērsieni skarbi reālistiskajā detektīvstāstā par inspektoru Benksu un viņa kolēģiem.

Piektās sezonas pirmajā sērijā Benksam un komandai būs jārisina situācija, kurā kāds jauns vīrietis tiek atrasts nogalināts mežā, kur pavisam nesenā pagātnē pašnāvību ir izdarījusi arī kāda meitene vārdā Šāna, kura mežā ir pakārusies. Drīz pēc tam mirušu atrod vēl kādu meiteni vārdā Keta, kura, iespējams, ir atņēmusi sev dzīvību. Lai arī viņas uzvedībā bija manāmas pašnāvnieciskas tieksmes, Benksam rodas aizdomas, ka arī šī, iespējams, bijusi slepkavība. Atklājās arī tas, ka abas meitenes ir bijušas tuvas draudzenes.

Tikmēr arī Benksa privātajā dzīvē iestājušās pārmaiņas – viņš uzsācis jaunas attiecības. Vai tās spēs izdzīvot laikā, kad Benksam joprojām ir jūtas pret Anniju Kabotu?

Noslēdzošā sezona būs saistoša ar to, ka paralēli citiem noziegumiem Benkss visu trīs sēriju garumā izmeklēs lietu pret vietējās kriminālās pasaules līderi Stīvu Ričardsu un viņa sievu Tamsinu.

Kāda loma būs abiem noziedzniekiem notikušajās slepkavībās? Kas notiks ar Anniju? Benksam uzbruks...viņa dzīvībai draudēs nāves briesmas, intriga saglabāsies līdz noslēguma sezonas sērijas pēdējām minūtēm.

Britu mediji ziņo, ka seriāla pēdējo sezonu noskatījusies 5,5 miljonus liela auditorija, tāpat daļa britu sabiedrības publiskajā telpā paudusi lielu sašutumu par lēmumu pārtraukt seriāla filmēšanu.

Kā ziņots, inspektoru Benksu atveido britu aktieris Stīvens Tompkinsons (Stephen Tompkinson). 51 gadu vecais aktieris S.Tompkinsons plašākai sabiedrībai kļuva plašāk pazīstams pēc tam, kad 1994.gadā ieguva balvu kā labākais britu komēdiju aktieris. Pēc tam viņam bijušas vairākas spilgtas lomas, no kurām pēdējā ir tieši «Inspektors Benkss».

«Benksu tik neparastu padara viņa ikdienišķums - situācijas, kurās viņš ir iesaistīts, ir ārpus ierastā. Cilvēkiem patīk ticēt taisnīgai tiesu sistēmai, apbrīnot Benksa centību un darba ētiku. Ja gadījušās kādas problēmas, vai kaut kas nelāgs noticis, vai nevēlētos, lai Benkss būtu Jūsu pusē? Seriāls ir skarbs - tāpat kā daļa no mūsu ikdienas un īstās dzīves. Bieži gribam būt aculiecinieki tam, kas notiek, bet nevēlamies tajā būt iesaistīti paši,» tā publiskajā telpā izteicies S. Tompkinsons.

Vēlam patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju noslēdzošajā «Inspektora Benkss» sezonā!