Filmu pirmizrādes LTV1 - no vācu romantikas un Dižardēna talanta līdz Ārmstronga meliem

Filmu pirmizrādes LTV1 - no vācu romantikas un Dižardēna talanta līdz Ārmstronga meliem

Jūnijā Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvās vairākas TV filmu pirmizrādes dažādām gaumēm - no kaislīgas mīlas līkločiem dažādās pasaules vietās, slavenā aktiera Žana Dižardēna talanta līdz pat skandalozā amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga gaitām - nokļūšanas pasaules slavas zenītā un iekrišanu dziļākajā bezdibenī.

Domājot par romantikas žanra cienītājiem, LTV1 kanālā svētdienu vakaros jūnijā TV pirmizrādes piedzīvos divas vācu filmas.

11.jūnijā plkst.18:50 skatītājiem piedāvāsim filmu “Vasara Floridā”. Jūras bioloģe Henriete ar saviem pieaugušajiem dvīņiem Maru un Nilsu ierodas Floridā, lai tur pavadītu pēdējo kopīgo atvaļinājumu. Pēc tam bērni pārcelsies no dzimtās Ķīles uz Berlīni. Taču Henrietei paredzēts arī mazliet strādāt – kopā ar amerikāņu kolēģi jāpalaiž brīvā dabā no Vācijas līdzi atvestā bruņurupuciene Loreleja. Bērni kļūst aizvien patstāvīgāki un ļaujas Maiami spožās dzīves piedāvājumiem, bet Henrietei nejauša iepazīšanās ar savulaik Kubu pametušo automehāniķi Migelu liek saprast, ka ir laiks atvadīties no raižpilnās vientuļās mātes lomas un baudīt to, ko dzīve sniedz.

Filmas režisors ir Maikls Vennings. Galvenajās lomās: Suzanne fon Boržodī un Bruno Izarrī.

18.jūnijā plkst.18:50  LTV1 ēterā varēs vērot romantisko filmu “Vasara Sicīlijā”. Jaunā vīnu speciāliste Sandra dodas uz Sicīliju, lai papildinātu starptautiski atzītā vīnu tirgotāja Reinholda kolekciju ar kādu unikālu sarkanvīnu. Nekas no degustētā viņai nešķiet pietiekami izcils, bet tad kādā mazā veikaliņā viņa sagadīšanās pēc iegādājas pudeli, kuras saturs izsauc apbrīnu. Taču vientuļo vīna baudīšanu pludmalē izjauc kāds cits neparasts atradums – Sandra izglābj krastā izskalotu laivas avārijā cietušu vīrieti. Kad izrādās, ka izglābtais zaudējis atmiņu, Sandra nosauc viņu par Robinsonu un jūtas spiesta uzņemties rūpes par viņa likteni.

Filmas režisors ir Mihaels Keišs. Galvenajās lomās: Daniels Hovelss un Džordžio Lupano.

Franču kino mākslas cienītāji pie TV ekrāniem aicināti 11.jūnijā plkst.21:25, kad LTV1 ēterā varēs vērot 2015.gadā uzņemto melodrāmu “Viens plus viena”.

Slavens franču komponists dodas uz Indiju, lai tur ierakstītu mūziku indiešu režisora filmai „Džuljeta un Romeo”. Antuānam Francijā palikusi līgava, bet Francijas vēstniecības pieņemšanā viņš satiek vēstnieka sievu Annu. Indijas garīguma gaisotnē šī tikšanās radīs tālejošas sekas.

Filmas Režisors ir Klods Lelušs, bet lomās Žans Dižardēns, Elza Žilberšteina, Kristofs Lambērs, Alise Pola. Tieši Ž.Dižardēna aktiermeistarība ir viena no filmas panākumu atslēgām, atzinuši daudzi kritiķi.

1972.gadā dzimušais Ž. Dižardēns starptautisku ievērību ieguva ar lomu Mišela Hazanaviča mēmajā un daudzas starptautiskas balvas ieguvušajā filmā “Mākslinieks” 2011.gadā, kurā atveidoja aktieri Džordžu Valentainu. Viņš kļuva par pirmo francūzi, kas saņēmis ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijā “Labākais aktieris galvenajā lomā”. Pateicoties savam izskatam, Ž. Dižardēns dažkārt tiek salīdzināts arī ar slaveno amerikāņu aktieri Džordžu Klūniju.

Savukārt 18.jūnijā plkst.21:25 LTV1 ikviens varēs vērot biogrāfisku sporta drāmu “Programma” par skandalozo amerikāņu riteņbraucēju Lensu Ārmstrongu. Filmas pamatā ir riteņbraukšanas leģendas un kulta varoņa statusa ieguvušā L. Ārmstronga ceļš no nevienam nezināma, vēzi uzveikuša riteņbraucēja līdz septiņu sacensību “Tour de France” titulu ieguvējam. Tikai dažiem bija zināms, kā viņš izcīnīja šos titulus un kas viņam palīdzēja to izdarīt - dopings. Emocionāls trilleris par nokļūšanu pasaules slavas zenītā un iekrišanu dziļākajā bezdibenī. Viņš bija leģenda, varonis un...melis.

Zināms, ka, gatavojoties L.Āmstronga lomas atveidošanai, amerikāņu aktieris Bens Fosters lietojis dopingu - ievērojis L. Ārmstronga lietotos līdzekļus un dozas, lai labāk izprastu savu lomu.

Režisors: Stīvens Frīrs. Lomās: B. Fosters, Kriss O`Douds, Lī Peiss, Dastins Hofmans, Gijoms Kanē, Džese Plemons.