Latvijas Televīzijā pēc vasaras pārtraukuma atgriežas raidījums "De Facto"

Latvijas Televīzijā pēc vasaras pārtraukuma atgriežas raidījums "De Facto"

No 22. augusta svētdienu vakaros pēc “Panorāmas” Latvijas Televīzijā atkal varēs vērot analītiski pētniecisko raidījumu “De Facto”. Jaunajā sezonā skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklēs žurnālisti Matīss Arnicāns, Inga Šņore, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns un Olga Dragiļeva.

Covid-19 izraisītā krīze un valsts budžeta tēriņi tās pārvarēšanai, vakcinācija, nebūšanas valsts pārvaldē, korupcija, būvnieku kartelis, arī klimata pārmaiņas – tās ir tikai dažas no tēmām, kuras iepriekš pētījis un arī jaunajā rudens sezonā turpinās izmeklēt “De Facto”. Gaidot 14. Saeimas vēlēšanas 2022. gada rudenī, īpašu uzmanību raidījuma komanda pievērsīs politiskajiem procesiem, sekos līdzi krimināllietu, kas saistītas ar Latvijā ietekmīgām personām, izmeklēšanai.

“De Facto” uzmanības lokā būs arī citas nozīmīgas tēmas. “Izmeklējam netaisnības un pretrunas, arī sabiedrībai būtiskus cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu gadījumus. Vēlamies palīdzēt mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām, mazināt sabiedrībā valdošo nevienlīdzību,” norāda žurnāliste Inga Šņore.

Raidījumu veido žurnālisti Matīss Arnicāns, Inga Šņore, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns un Olga Dragiļeva, režisore Dace Kokle un videoinženieris Edmunds Rimšāns.

“De Facto” – no 22. augusta svētdienās plkst. 20.15 LTV1 un REplay.lv. Jaunākā informācija par raidījumu Twitter kontā @ltvdefacto.