Latvijas Televīzija jaunajā 67. sezonā radīs pārmaiņas un iedvesmos svētkiem

Latvijas Televīzija jaunajā 67. sezonā radīs pārmaiņas un iedvesmos svētkiem

Jaunajā sezonā Latvijas Televīzija piedāvās virkni pārsteidzošu pārmaiņu, daudz jauna un aizraujoša – mainīsies gan ziņas, gan raidījumi. Gaidāmas vērienīgu kultūras notikumu translācijas, krāšņas dziesmu un deju svētku norises, vēl neredzētu dokumentālo un mākslas filmu, augstvērtīgu seriālu pirmizrādes. Atgriezīsies arī skatītāju jau iemīļotas TV personības un raidījumi.

“67. sezonā maināmies paši un radām pārmaiņas! Saglabājot svarīgākās vērtības: atbildību, neatkarību un izcilību, ieviešam inovatīvus vizuālos un tehnoloģiskos risinājumus, lai vēl veiksmīgāk informētu, izglītotu, izklaidētu un iedvesmotu skatītājus,” teic LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Ikviens jau pavisam drīz pamanīs pārmaiņas LTV Ziņu dienesta veidotajās ziņās un raidījumos – no jaunas studijas, jaunā vizuālā formātā un izcilā HD kvalitātātē ziņu dienesta komanda turpinās uzticami, objektīvi un neatkarīgi analizēt un atspoguļot notiekošo Latvijā un pasaulē. Ēterā jau atgriezies analītiski pētnieciskais raidījums “De Facto”, drīzumā gaidāma arī aktuālā intervija “1:1”, “Aizliegtais paņēmiens”, “Pasaules panorāma” un “Šodienas jautājums”.

Vēl nebijušā digitālā satura projektā “Būris” LTV Ziņu dienests šosezon aicinās uz viedokļu dueļiem un izlaušanos no stereotipiskas domāšanas sprosta. Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un sociālajos medijos septembra beigās būs skatāmas sociāli psiholoģiskas un politiskas diskusijas, cilvēkstāsti, spēlējamas spēles un klausāmi raidieraksti par tēmām, kas nepārprotami raisa viedokļu sadursmes: vakcināciju, partnerattiecībām, vegānismu, patriotismu, dzimumu līdztiesību u.c. Diskusijās no Briseles iesaistīsies arī Eiropas Parlamenta deputāti.

Ar jaunu sezonu LTV atgriezīsies skatītāju jau iemīļotas TV personības un raidījumi – šovakar, 23. augustā, spēlē “V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts.” Uģis Joksts uz dueli aicinās studentu korporācijas, piektdien raidījumā “Daudz laimes, jubilār!” Andrejs Volmārs tiksies ar vienu no Latvijas lielajiem diriģentiem – profesoru Edgaru Račevski. Sestdien pastaigā pa Valdemāra ielu Ainažos aicinās “Ielas garumā” veidotāji Lilita Eglīte un Mārtiņš Eņģelis, bet vēlāk vakarā jauno sezonu ieskandinās “Latvijas Sirdsdziesma” ar Velgu Vītolu un Gunti Skrastiņu. Pie skatītājiem augusta beigās atgriezīsies arī “Province”, “4. studija” un “Zemes stāsti”. Būs skatāma arīdzan raidījumu cikla par Latvijas novadiem noslēdzošā daļa “Iekodies Zemgalē”.

Svinot jaunā mācību gada sākumu, sestdien, 4. septembrī, sezonu atsāks “Teātris.zip – bērniem”, kā vienmēr – kopā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Šoreiz dāvanā iespēja  noskatīties lielisku izrādi “Perturbons”, aizraujošu un jautru detektīvu. Izrādes autori ir neatkarīgās teātra trupas “Kvadrifrons” dalībnieki, režisore – Paula Pļavniece. Novembrī un decembrī gaidāmas arī “Teātris.zip” izrādes pieaugušajiem.

Bērnu raidījumu klāstam rudenī pievienosies “Dardarija”, spēle “Gudrs, vēl gudrāks”, “Ralfs gatavo” un jaunums – vēl nebijis raidījums pirmsskolas vecuma bērniem “Bardaks bēniņos”, kurā pārsteidzoši varoņi mīļi un asprātīgi runās ar mazajiem skatītājiem par uzņēmību, atvērtību un citādā pieņemšanu. Saturs būs pieejams arī LSM Bērnistabā – ģimeņu jau iemīļotā, drošā vietnē, kur spēles formā iespējams apgūt un uzzināt daudz jauna un interesanta.

Kultūra arī jaunajā LTV sezonā būs pārsteigumiem pilna! Septembrī ēterā atgriezīsies regulārie iknedēļas raidījumi “Kultūršoks” – par kultūrvides problēmām un šokējošām atklāsmēm ziņos Zane Brikmane un Gunta Gaidamaviča, kā arī “Kultūrdeva”, kurā žurnālistei Henrietai Verhoustinskai šosezon pievienosies improvizators Marģers Majors.

LTV gaidāmas arī krāšņas kultūras notikumu translācijas: 4. septembrī no festivāla “Rīga Jūrmala” būs skatāms un klausāms Baireitas festivāla orķestris un izcilais latviešu diriģents Andris Nelsons, kuri sniegs Riharda Vāgnera mūzikas koncertu. Septembrī skatītājiem būs iespēja baudīt arīdzan koncertu “Raimonds Pauls un Imants Ziedonis. Un vairāk par mirkli mums neiegūt...”. Vēl gaidāmas jaunas dokumentālās filmas par ievērojamām Latvijas kultūras personībām – Gunāru Cilinski, Pēteri Krilovu un citiem.

No 8. septembra skatītājiem piedāvāsim lielisku iespēju trešdienu vakaros skatīties Jaunā Rīgas teātra aktieru sniegumu tuvplānā savās mājās – daudzsēriju mākslas filma “Aģentūra” apvieno psiholoģisku trilleri ar detektīvu, notikumi risinās Rīgā un Latvijā 2020. gada vasarā. Filmas režisors – Alvis Hermanis. LTV gaidāmi arī citi augstvērtīgi seriāli, dokumentālās un kino filmas.

Ceturtdienu vakaros sirsnīgas emocijas raisīs jaunās “Īstās latvju saimnieces” – no 9. septembra septiņas saimnieces no visas Latvijas rādīs savu kulināro meistarību un pārsteigs ar viesmīlību, lai cīnītos par pārējo dāmu atzinību un iegūtu šova galveno balvu.

Pārmaiņas šajā sezonā piedzīvos raidījums “Saknes debesīs” – publicista un filozofa Ilmāra Latkovska veidotais raidījums 19. septembrī pārtaps par “Lielajām patiesībām”, vēl plašāk un dziļāk turpinot aplūkot filozofiskus jautājumus par garīgumu, ētiku un morāli.

Visbeidzot – jaunajā sezonā LTV ar prieku un atbildību kļūs par galveno Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises vietu! Iedvesmosim svētkiem, aicinot mazus un lielus skatītājus just līdzi dažādu žanru mūzikas un dejas koncertu un koncertfilmu dalībniekiem. 18. septembrī no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Rīgā, kā arī Rēzeknes, Jelgavas un Kuldīgas izskanēs pirmā norise – tautas mūzikas koncerts “Svētki esam mēs!”. Savukārt no 25. septembra ik sestdienas vakaru skatītājiem būs iespēja baudīt sirsnīgu kopā būšanu krāšņā svētku spēlē “Lai top svētki!”.