LTV jaunajā oriģinālraidījumā "Bardaks bēniņos" daudzpusīgo pasauli bērniem iepazīt ļaus galvenais varonis Bardaks un interaktīvi 3D tēli

LTV jaunajā oriģinālraidījumā "Bardaks bēniņos" daudzpusīgo pasauli bērniem iepazīt ļaus galvenais varonis Bardaks un interaktīvi 3D tēli

Latvijas Televīzijā radīts mūsdienīgs oriģinālraidījums pirmsskolas vecuma bērniem “Bardaks bēniņos”, kurā no 25. septembra sestdienu rītos ikvienam būs iespēja radoši un pārsteidzoši noskaidrot lielās patiesības un rūpēties par mazajiem dzīves priekiem.

Kā jau daudzās mājās un to bēniņos, arī raidījumā būs sastopams īsts Bardaks. Viņš jauc visu lietu kārtību, regulāri pazaudē domas, garastāvokli un kopumā jūtas apjucis. Tādēļ bērni ik dienu nāk uz bēniņiem, lai jautri pavadītu laiku un mēģinātu palīdzēt Bardakam ieviest kaut nelielu skaidrību, kāpēc mēs esam tik dažādi, kā rodas zvaigznes, kā strādā internets, ko iesākt ar emocijām, kā dalīties ar māsām un brāļiem, kā rūpēties par mājdzīvniekiem, kā uztaisīt robotu, kā nepārēsties saldumus, kā šķirot atkritumus un sasaldēt visu, kas apkārt. 

Bardaks bērniem savukārt mācīs, kā nebūt perfektiem un nebaidīties būt atšķirīgiem, dabiskiem un cilvēcīgiem. Bardakam palīdzēs bēniņos esošie priekšmeti: radošām idejām un emocijām pilnā Burka, ar aso prātu un mēli apveltītā Adata, pasaulei, mūzikai un ziņām atvērtais Radio, kā arī mazliet noputējušais un vientuļais Zābaks. 

“Raidījuma mērķis ir satikties, runāties, izzināt sevi un pasauli. Vēlamies, lai bērni nebaidās stāstīt stāstus! Katra sērija, katra sestdiena būs liels piedzīvojums,” teic LTV režisore Zane Gargažina. 

Pirmoreiz Latvijas Televīzijā radīts oriģinālraidījums bērniem, ieviešot saturā radošus digitālos risinājumus – 3D tēlus. 

Māksliniece Madara Botmane veidoja ne tikai Bardaka tērpu un tēlu, bet arī līdzdarbojās bēniņu scenogrāfijas un digitālo tēlu – Burkas, Adatas, Radio un Zābaka – radīšanā: “Skatījos uz šiem tēliem kā uz lietām un meklēju Latvijā pazīstamu cilvēku prototipus. Atradu, bet negribētu atklāt, kuri tieši tie ir.” “Man ir sajūta, ka šādā raidījumā zemei ir jābūt īstai, bet sliekai – digitālai, jo to pieprasa mūsdienu bērni. Caur tādu prizmu viņi šobrīd skatās uz pasauli.” Tēlus izstrādāja arī mākslinieki Aija Baumane, Mārtiņš Dāboliņš, Jurģis Peters un Alvis Misjuns. 

“Bardaks bēniņos” tapis LTV Bērnu, jauniešu un izklaides raidījumu redakcijā. Raidījumu veidojusi režisore Zane Gargažina, scenārija autore Liene Bērziņa. Bardaka lomā – aktieris Raivis Mediss.

Raidījuma tituldziesmu sarakstījis Jānis Šipkēvics jeb Shipsi, savukārt par tēlu tituldziesmām un raidījuma muzikālo noformējumu rūpēsies Zane Dombrovska. 

“Bardaks bēniņos” – no 25. septembra sestdienās plkst. 9.15 LTV1 un Bērnistaba.lsm.lv, kur būs pieejams arī plašs papildu saturs.