Pasaules kausa skeletonā un bobslejā tiešraides visas sezonas garumā nodrošinās Latvijas Televīzija

Pasaules kausa skeletonā un bobslejā tiešraides visas sezonas garumā nodrošinās Latvijas Televīzija

19. novembrī Īglsas trasē Austrijā sāksies pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā. Visi sezonas posmi notiks Eiropā, gadu mijā – arī Siguldā. Latvijas Televīzija nodrošinās visu posmu tiešraides kanālā LTV7 laika posmā no 2021. gada 19. novembra līdz 2022. gada 16. janvārim. 

Līdz Ziemassvētkiem pasaules kausa sacensības būs skatāmas katru nedēļas nogali, tad vienu nedēļu būs pauze, un sacensības turpināsies ar sezonas sesto posmu no 31. decembra līdz 2. janvārim Siguldā. Pēc Jaunā gada notiks vēl divi posmi, noslēdzošais posms – no 14. līdz 16. janvārim dabīgā ledus trasē Sanktmoricā Šveicē. 

Latvijai šosezon ir trīs pilotu starta vietas bobslejā vīriešiem, divas – skeletonā vīriešiem un viena – skeletonā sievietēm. Latvijas izlases līderis bobslejā ir Oskars Ķibermanis, kas kā pilots jau sekmīgi konkurē ar pašiem labākajiem pasaulē. Diviem jaunajiem pilotiem – Dāvim Kaufmanim un Emīlam Cipulim – vēl būs jāpacīnās par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. Bobslejā kopumā neapšaubāms līderis  pasaulē pēdējos gados ir vācu pilots Frančesko Frīdrihs, Latvijas pārstāvis Ķibermanis, tāpat arī sāncenšu vidū ir Kanādas, Šveices, Krievijas, Austrijas un Lielbritānijas labākās ekipāžas.

Skeletonā vīriešiem joprojām ierindā brāļi Dukuri. Martins pašlaik ir titulētākais sportists pasaulē šajā sporta veidā, arī vecākais brālis Tomass ir gatavs pacīnīties par augstām vietām sezonā. Sievietēm Latviju pasaules kausā pārstāvēs Endija Tērauda, kuras galvenais uzdevums būs kvalificēties olimpiskajām spēlēm Pekinā un tuvoties pasaules līderēm.

Visi posmi ar Latvijas sportistu piedalīšanos būs vērojami LTV7 tiešraidēs. Komentētāju kabīnē bobslejā un skeletonā visu sezonu būs LTV sporta komentētājs Māris Rīmenis. Tāpat arī bobslejā galvenais eksperts būs Kalgari olimpisko spēļu čempions, vēlāk treneris daudzās bobsleja lielvalstīs – Jānis Ķipurs. Pēc latviešu ekipāžu braucieniem komentētāji sazināsies ar izlases treneri trasē Sandi Prūsi. Līdzīgi būs arī skeletonā, kur eksperta lomā LTV studijā būs laikraksta “Diena” žurnālists, bijušais bobslejists – Māris Zembergs

Pasaules kauss bobslejā un skeletonā sāksies 19. novembrī, tam varēs sekot līdzi LTV7 kanālā no pulksten 11.00, savukārt Replay.lv platformā ieraksti pēc tiešraides būs noskatāmi sešas dienas.