LTV ar jauniem Latvijas stāstiem 9. decembrī atgriezīsies raidījums "TE!"

LTV ar jauniem Latvijas stāstiem 9. decembrī atgriezīsies raidījums "TE!"

Latvijas Televīzijā no 9. decembra ceturtdienu vakaros jaunās sērijās, salokot Latvijas karti astoņās vertikālēs un dodoties uz tajā iezīmētajām vietām interesantu Latvijas stāstu meklējumos, atgriezīsies raidījums “TE!”.

Vai to, kādi esam, veido vieta, kur atrodamies vai tomēr tās atspulgs veidojas no mums? Uz šiem jautājumiem skatītāju iemīļotie stāstnieki meklēs atbildes Latvijas stāstu raidījuma “TE!” jaunajā sezonā. 

“TE!” raidījums aicinās doties izzināt Latviju, iedziļinoties stāstos caur laika vertikāli – pagātni, tagadni un nākotni. 

Marta Selecka un Dace Salnāja rubrikā “TE! Bija” vētīs pagātni un tās atsauci uz šodienu. Māris Olte un Pauls Timrots taisīs tagadnes inventarizāciju rubrikā “TE! Ir”, bet skatu topošajā nākotnē lūkosim kopā ar Māru Sleju un Rihardu Sniegu rubrikā “TE! Būs”. Savukārt dažādo laiku krustpunktus kopā savienos Gustavs Terzens. 

Pirmajā jaunās sezonas raidījumā Marta kuģos pagātnē, sekojot Līvu krasta bāku stāstiem, piestās Miķeļbākā, Sīkraga bākā, kā arī skaidros, vai tām ir kas kopīgs ar Daugavgrīvas bāku. Māris tagadni mērīs taisnā līnijā no Kolkas līdz Reņģei un meklēs atbildi pie vietējiem, kāpēc Reņģe ir Reņģe. Arī Māras zinātkāres ceļi vedīs uz dzintaru krastu. Viņa pētīs, kādi būs nākotnes lībieši. Bet Gustavs lūkos, kur vislabāk noslēpt grābeklīti, un dos starta šāvienu jaunās sezonas “TE!” grābeklīša foto medībām. Pirmie grābeklīši jau ir savos slēpņos!

“TE!” stāsti caur pozitīvo, taču reālo prizmu ir dialogs ar skatītāju, kas veicina valstiskuma un piederības sajūtas aktivizēšanu, Latvijas vietējo resursu, cilvēku un notikumu novērtēšanu un godināšanu. Šo dialogu palīdz veidot “TE!” pieredzējušie un drosmīgie režisori – Uģis Olte, Dainis Kļava, Oskars Miķelsons, Pauls Ķesteris un Katrīna Tomašicka. 

Raidījumu sadarbībā ar Latvijas Televīziju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru veido “VFS Films”. Raidījuma partneri ir Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs, Latvijas Nacionālā bibliotēka, līdzproducenti “Kultfilma” un “Zebra”.

Latvijas raidījums “TE!” – no 9. decembra ceturtdienās plkst. 21.10 LTV1 un REplay.lv. 

Foto: Ieva Epnere