LTV1 – 2021. gada skatītākais konsolidētās televīzijas kanāls Latvijā!

LTV1 – 2021. gada skatītākais konsolidētās televīzijas kanāls Latvijā!

Pētījumu kompānijas KantarTNS dati rāda, ka 2021. gada skatītākais kanāls Latvijā bija LTV1. Apsteidzot citus televīzijas kanālus, LTV1 skatīšanās laika daļa 2021. gadā bija 11,4 %.

2021. gads Latvijas Televīzijā bijis lieliem notikumiem un pārmaiņām bagāts. “Praktiski visu gadu esam pavadījuši ārkārtas situācijā – neziņas un reaģēšanas pozīcijā –, tomēr LTV komandai izdevies sekmīgi īstenot tiešām vērienīgus un ilgi plānotus projektus. Skatītāju atzinība, izvēloties skatīties LTV1, mums ir ārkārtīgi svarīga! Šie rezultāti arī skaidri norāda uz Latvijas Televīzijas un sabiedrisko mediju būtisko lomu Latvijas informatīvajā telpā,” ar gandarījumu teic LTV valdes loceklis Ivars Priede. 

“2021. gads bijis kultūras notikumiem bagāts – atzīmējām Raimonda Paula un Imanta Kalniņa dzimšanas dienas, atspoguļojām 30 gadus kopš Janvāra barikādēm, veidojām un izrādījām dokumentālās filmas par kultūras jomas personībām. Koncerti un pasākumi, daudzās balvu ceremonijas tika pārveidotas par specifiskiem televīzijas formātiem,” teic LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova. 

Maijā LTV spēra lielu un nozīmīgu soli, lai būtiski palielinātu satura pieejamību HD kvalitātē, vienlaikus nodrošinot televīzijas darbības nepārtrauktību – notika jaunā Programmu izlaides kompleksa palaišana. Pavasara izskaņa un jūnija sākums tika pavadīts lielo projektu: Eirovīzijas, Pasaules čempionāta hokejā un Pašvaldību vēlēšanu zīmē. Jūlijā LTV skatītājiem bija iespēja piedzīvot neaizmirstamus sacensību mirkļus un spilgtas emocijas vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā, Japānā.

Vasarā ciešā sadarbībā ar Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 rīkotājiem LTV komanda meklēja un atrada jaunus veidus, kā radīt un piedzīvot svētkus – ikkatrs bija iesaistīts un klātesošs, lai veidotu un fiksētu, pēc tam teju divu mēnešu garumā atspoguļotu norisēm gatavotās mākslinieciskās programmas. No septembra līdz pat novembrim LTV kļuva par Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 galveno skatuvi. 

Kopš 30. augusta jaunajā Ziņu studijā vienkopus un jaunā kvalitātātē top visi LTV Ziņu dienesta raidījumi. Līdz ar šī vērienīgā projekta īstenošanu sabiedriskais medijs sabiedrībai nozīmīgo ziņu saturu nodrošina vēl saistošāk un vizuāli pievilcīgāk. LTV Ziņu dienests 2021. gadā turpināja atspoguļot pandēmijas norises, analizējot nozīmīgos lēmumus un informējot par tiem sabiedrību. Skatītāko pārraižu vidū nemainīgi ir analītiski pētnieciskais raidījums “De Facto”, skatītāju atzinību guvuši arī LTV Ziņu dienesta dokumentālie stāsti par notiekošo ārstniecības iestāžu “netīrajās zonās” – Covid-19 nodaļās. 

Novembrī, līdz ar Jāņa Dombura raidījuma “Kas notiek Latvijā?” atjaunošanu, sabiedriskā televīzija turpināja stiprināt analītisko un pētniecisko programmu. Sabiedrībai nozīmīgo diskusiju raidījums aicina politiķus, amatpersonas, dažādu jomu personības un lietpratējus iesaistīties diskusijās par lokāli, valstiski un arī starptautiski būtiskiem jautājumiem.

“Esam gandarīti, ka Vecgadā LTV1 bija absolūti skatītākais televīzijas kanāls – vairums skatītāju izvēlējās vērot krāšņo Vecgada šovu “Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls” un gadumiju sagaidīt, klausoties himnu un amatpersonu uzrunas,” teic Jana Semjonova.

“Vēlos pateikties skatītājiem par augsto novērtējumu, kas LTV komandu arī 2022. gadā iedvesmo tikpat vērienīgi turpināt radīt aizraujošu un iedvesmas piepildītu saturu! Jau drīzumā pie skatītājiem pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies konkursa “Supernova” tiešraides, februārī rādīsim olimpiskās spēles Pekinā. Šogad būs vēl daudz citu nozīmīgu notikumu!” teic Ivars Priede.

Latvijas Televīzija pateicas ikvienam skatītājam! Paldies, ka esat kopā ar mums katru dienu!