No 16. maija LSM.lv un Latvijas Televīzijā "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumu cikls "Kādai jābūt 14. Saeimai?"

No 16. maija LSM.lv un Latvijas Televīzijā "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumu cikls "Kādai jābūt 14. Saeimai?"

Lai sabiedrībai un potenciālajiem vēlētājiem savlaicīgi, pirms priekšvēlēšanu kampaņu perioda uzsākšanas, būtu pieejama izvērsta, analītiska un multimediāla informācija par politisko spēku redzējumiem, gatavojoties kandidēt uz 14. Saeimu, no 16. maija līdz jūnija sākumam darbdienās tiešraidē sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un tā sociālo tīklu kontos, kā arī atkārtojumos LTV1 un REplay.lv būs skatāms “Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidumu cikls “Kādai jābūt 14. Saeimai?”.

“Krievijas iebrukums Ukrainā totāli mainījis pasaules un Latvijas sabiedriski politisko dienaskārtību. Tomēr laikā, kad līdz Saeimas deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai atliek pāris mēneši, mums jāmobilizē uzmanība arī Latvijas svarīgākajam iekšpolitiskajam notikumam – šī gada vēlēšanām. Ar plašāku katra politiskā spēka izjautāšanu par izdarīto un neizdarīto, kā arī plāniem dosim vēlētājiem iespēju sākt vērtēt politiķu gatavību turpmākam darbam,” tā saka raidījuma vadītājs Jānis Domburs.

Katrs raidījums būs veltīts vienai partijai vai to apvienībai, ko pārstāvēt aicināti formālie un faktiskie līderi. Ciklā piedalīsies politiskie spēki, kas 2022. gadā pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktajās SKDS aptaujās vismaz reizi ir sasnieguši 2% reitinga atzīmi. Šāda, kā zināms, ir arī robežšķirtne publiskā finansējuma piešķiršanai politiskajiem spēkiem, par ko Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 2% procenti vēlētāju. 

Ņemot vērā līdzšinējos aptauju rezultātus, cikla “Kādai jābūt 14. Saeimai?” raidījumi ietvers divpadsmit politiskos spēkus: “Jaunā Vienotība”, Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”,  “Saskaņa”, “Attīstībai/Par!”, “Progresīvie”, Latvijas Krievu savienība, Jaunā konservatīvā partija, “Latvija pirmajā vietā”, Latvijas Reģionu apvienība, “Stabilitātei”, “Katram un katrai”. Saraksts var tikt papildināts atbilstoši nākamās aptaujas rezultātiem. 

Katra politiskā spēka pārstāvji paši noteiks raidījuma dalībnieku sastāvu un skaitu. Maksimālais dalībnieku skaits ir pieci – tas noteikts simboliski, ņemot vērā, ka Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali un frakcijas Saeimā var veidot ne mazāk kā pieci viena nosaukuma kandidātu saraksta deputāti.

Plānotais raidījumu norises laiks tiešraidē sabiedrisko mediju portālā LSM.lv – pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 12.00, bet, ņemot vērā interneta tiešraides elastības iespējas, grafiks nepieciešamības gadījumā var tikt koriģēts. Raidījuma ilgums – līdz 70 minūtēm.

Diskusiju raidījuma „Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidumu cikla “Kādai jābūt 14. Saeimai?” autors un vadītājs ir žurnālists Jānis Domburs, redaktori – Madara Fridrihsone un Jānis Tereško. Raidījuma režisore – Liene Žeimunde, producente – Žanete Ostreiko.

“Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidumu cikls “Kādai jābūt 14. Saeimai?” – no 16. maija pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 12.00 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un tā sociālo tīklu kontos, kā arī atkārtojumos LTV1 un REplay.lv (orientējoši – nākamajā darbdienā pēc tiešraides). Visu raidījumu ieraksti vienuviet – portālā LSM.lv.