Pasaules čempionāta hokejā pusfināla un fināla spēles LTV7

Pasaules čempionāta hokejā pusfināla un fināla spēles LTV7

Foto: LETA/Edijs Pālens

Pasaules čempionāts hokejā (PČH) noslēgsies šajā nedēļas nogalē. Latvijas Televīzija (LTV) nodrošinās tiešraidi pusfināla spēlei sestdien, 28. maijā, plkst. 18.10 LTV7 un fināla spēlei svētdien, 29. maijā, plkst. 20.10 LTV7, savukārt pirms tam, plkst. 19.30, – LTV7 Hokeja studija.

Vakar noslēdzās spraigie ceturtdaļfināli, kā rezultātā pusfinālā sacentīsies četras hokeja valstsvienības –ASV, Čehija, Kanāda un Somija. Gaidāmas interesantas un sīvas cīņas, jo palikušas tikai labākās komandas. Sestdien, 28. maijā, notiks divi pusfināli – viens no tiem plkst. 18.10 būs vērojams tiešraidē LTV7, kurā spēlēs Kanāda pret Čehiju. Otrs pusfināls ierakstā būs skatāms svētdienas rītā, 29. maijā, plkst. 09.00, kurā mērosies spēkiem ASV un Somija. Kaut arī īsteniem hokeja līdzjutējiem rezultāts būs jau zināms, tomēr tā ir vēl viena iespēja sekot līdzi spēlei un ar vēsu prātu izvērtēt noteiktas spēles detaļas un katras izlases tehnisko varējumu. 

Svētdien, 29. maijā, plkst. 20.10 tiešraidē skatītāji varēs sekot līdzi divu nedēļu garumā gaidītajam Pasaules čempionāta hokejā finālam. Pirms tam, plkst. 19.30, LTV7 Hokeja studija, kurā būs apkopojums par visu aizvadīto čempionātu un plašāks apskats par abām fināla valstsvienībām. Pirms gada PČH finālā Rīgā Kanādas hokeja izlase uzvarēja Somijas izlasi, savukārt pirms tam somi kļuva par pasaules čempioniem hokejā. Kā būs šogad – kura valstsvienība iegūs zelta medaļu? Komandu sastāvos šoreiz ir vairāk zvaigžņu nekā pirms gada čempionātā Rīgā un arī šī gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Covid-19 pandēmija pierimusi, ir vairāk pārstāvju čempionāta hokeja izlasēs no Nacionālās hokeja līgas (NHL), tomēr arī zvaigžņu piedalīšanās vēl negarantē uzvaru – to savulaik pierādīja somi, kļūstot par pasaules čempioniem gandrīz bez neviena tā brīža aktīvā NHL spēlētāja. 

Spēlēm līdzi jutīs un tās komentēs profesionāli hokeja pārzinātāji – bijušie hokejisti Artūrs Irbe un Herberts Vasiļjevs, kā arī sporta žurnālisti Jānis Stepītis un Andris Auziņš.

Gan pusfināla spēles 28. maijā plkst. 18.10 un 29. maijā plkst. 09.00, gan fināla spēle 29. maijā plkst. 20.10 un pirms tam LTV7 Hokeja studija plkst. 19.30 būs skatāmas LTV7, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Latvijas Televīzijas un Tet pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās hokeja federācijas Pasaules čempionāta hokejā ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri Infront Sports & Media. Vienošanās paredz pārraides tiesības līdz 2023. gadam.

#pieslēdzieskomandai