Teātris iedvesmo! LTV skatītāji 11. jūnijā aicināti pievienoties "Teātris.zip" 10. jubilejas svinībām

Teātris iedvesmo! LTV skatītāji 11. jūnijā aicināti pievienoties "Teātris.zip" 10. jubilejas svinībām

Foto: LTV/ Aksels Roberts Zirnis

11. jūnijā Latvijas Televīzijā (LTV) ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu notiks dzirksteļojošas svinības – “Teātris.zip” 10. jubilejas raidījums, kurā ar Ojāru Rubeni asprātīgās un šerpās sarunās iesaistīsies, kā arī īpašus priekšnesumus būs sagatavojuši deviņu dažādu teātru aktieru pāri.

“Teātris.zip” 10. jubileja ir īstenas teātra mīlestības svētki, tāpēc raidījumā piedalīties aicināti pāri, kurus vieno teātris un dzīve: Andris Keišs (Jaunais Rīgas teātris) un Kristīne Zadovska (mecosoprāns), Artūrs Krūzkops (Latvijas Nacionālais teātris) un Ieva Segliņa (Dailes teātris), Imants Strads (Dailes teātris) un Elīna Vāne (Valmieras drāmas teātris), Agnese un Matīss Budovski (Latvijas Nacionālais teātris un teātris “Esarte”), Agnese Jēkabsone un Edgars Ozoliņš (Liepājas teātris), Santa Didžus (Latvijas Leļļu teātris) un viņas vīrs, bārmenis Arnis Bikšus, Sandija Dovgāne un Artūrs Čukurs (Ģertrūdes ielas teātris), Valters un Anna Sīļi (Latvijas Nacionālais teātris un “Dirty Deal Teatro”), Edvīns un Kristīne Klimanovi (Rēzeknes teātris “Joriks”). 

“Ceru, ka prieks būs galvenās emocijas, ko šajā vakarā gūs skatītājs! Protams, pa vidu būs arī kāda smeldzīgāka nots, bet tā kā runāsim par mīlestību un iemīlēšanos, raidījumu piepildīs romantiski un liriski priekšnesumi, pats galvenais tomēr būs prieks,” teic “Teātris.zip” redaktore Henrieta Verhoustinska.

Raidījuma vadītājs Ojārs Rubenis ne tikai izjautās, bet arī izaicinās svinību viesus, pārbaudot viņu zināšanas par teātri. Noskaidrosim, vai teātris aktieriem ir darbs, kaislība vai misija? Jubilejas svinībās viesi pārsteigs arī ar košiem muzikāliem un teatrāliem sveicieniem – izskanēs  Edītes Piafas “Milord”, Imanta Kalniņa dziesma ar Viktora Kalniņa vārdiem “Astoņkājis”, Valta Pūces dziesma no Leļļu teātra izrādes “Ronja, laupītāja meita”, gaidāmi arī citi pārsteigumi. Lai teātris iedvesmo!

2021./2022. gada sezona ir desmitā, kopš LTV ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ieraksta un raidījumā “Teātris.zip” demonstrē Latvijas teātru iestudējumus. Desmit gados izrādes noskatījušies vairāk nekā 7,2 miljoni skatītāju. Kopš 2012. gada rudens LTV1 un LTV7 pārraidītas 234 izrādes. No tām 166 bijušas dažādu Latvijas teātru vakara izrādes, 68 – dienas izrādes. Šajā laikā ierakstītas un fondos saglabātas pavisam 173 dažādu Latvijas teātru izrādes.

Raidījuma pastāvēšanas gados visbiežāk ierakstīti un pārraidīti Latvijas Nacionālā teātra, Dailes teātra, Jaunā Rīgas teātra, Valmieras drāmas teātra un Liepājas teātra iestudējumi. Piedāvājot skatītājiem labākās dažādu laiku izrādes, ierakstīti arī vairāki M. Čehova Rīgas Krievu teātra, Daugavpils teātra, Latvijas Leļļu teātra, kā arī neatkarīgo Latvijas teātru iestudējumi. Ciklā iekļautas izrādes ne tikai latviešu, bet arī krievu valodā un latgaliski.

Lai padarītu teātra mākslu pieejamu vēl plašākai auditorijai, LTV sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu izveidojusi “Teātris.zip” īpašo izrāžu izlasi. Tajā iestudējumi skatāmi neierobežotu laiku. Raidījumu cikla “Teātris.zip” arhīvu aicinām skatīties šeit.

“Teātris.zip” 10. jubilejas raidījums – 11. jūnijā plkst. 21.05 LTV1 un REplay.lv. Sabiedrisko mediju portālā LSM gaidāms plašs papildu saturs.