"Teātris.zip" vadītājiem Ojāram Rubenim un Ilzei Šadurskai piešķirts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums

"Teātris.zip" vadītājiem Ojāram Rubenim un Ilzei Šadurskai piešķirts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums

No kreisās: LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede, projekta "Teātris.zip" vadītāja Ilze Šadurska, mecenāte Ināra Tetereva, raidījuma "Teātris.zip" vadītājs Ojārs Rubenis. Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

Par pašaizliedzīgu darbu un nozīmīgu ieguldījumu teātra tradīciju saglabāšanā, stiprināšanā un iemūžināšanā, jau desmit sezonas padarot teātra mākslu pieejamu plašai auditorijai, raidījumu cikla "Teātris.zip" vadītājam Ojāram Rubenim un projekta "Teātris.zip" vadītājai Ilzei Šadurskai pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums – Goda zīme.

Apbalvojums piešķirts īpašā laikā – kad “Teātris.zip” svin desmito jubileju, kopš LTV ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ieraksta un raidījumā “Teātris.zip” demonstrē Latvijas teātru iestudējumus. Desmit gados simtiem izrāžu noskatījušies teju 7,2 miljoni skatītāju. 

Sadarbības gados ar fonda atbalstu LTV1 un LTV7 pārraidītas 234 izrādes. No tām 166 bijušas dažādu Latvijas teātru vakara izrādes, 68 – dienas izrādes. Ierakstītas 173 Rīgas un reģionu teātru izrādes, kas uzskatāmas par sava laika zīmēm. 

“Teātris.zip kolektīvs un tā izcilie vadītāji ir pelnījuši patiesu tautas atzinību – pateicību par iespēju ne tikai redzēt izrādes savos ekrānos, bet arī izzināt teātra mākslu. Kultūra, nenoliedzami, ir viens no labklājīgas valsts pastāvēšanas stūrakmeņiem, tādēļ cieņpilna pateicība par teātra tradīciju iemūžināšanu un stiprināšanu ir pašsaprotama. Un mūsu  Goda zīme simbolizē mūsu fonda un teātra skatītāju pateicību par pašaizliedzīgu un nesavtīgu darbu Latvijas kultūras un tautas labā,” pauž mecenāte Ināra Tetereva.

Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme raidījumu cikla “Teātris.zip” vadītājam Ojāram Rubenim piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu teātra mākslas tradīciju stiprināšanā un attīstībā, veicinot sabiedrības ieinteresētību par Latvijas teātri; par teātra mākslas cienītājiem doto iespēju baudīt iemīļotas un atzītas izrādes, par unikālo ieskatu teātra aizkulisēs un izrāžu saturiskajās šķautnēs raidījumu ciklā “Teātris.zip” jau desmit sezonas.

Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme projekta “Teātris.zip” vadītājai Ilzei Šadurskai piešķirta par pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu teātra mākslas iemūžināšanā, jau desmit sezonas attīstot raidījumu un izrāžu ciklu “Teātris.zip”; par iedvesmojošu komandas darbu, Latvijas Televīzijas skatītājiem piedāvājot visaugstākajiem kvalitātes standartiem atbilstoši sagatavotus Latvijas teātru izrāžu ierakstus, padarot teātra mākslu pieejamu plašai auditorijai šodien un nākamajām paaudzēm. 

Goda zīme pēc mecenātu Borisa un Ināras Teterevu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem. Pērn šo apbalvojumu saņēma iepriekš ilggadējs Rundāles pils muzeja direktors, gleznotājs, mākslas vēsturnieks Imants Lancmanis, pētniece, Rundāles pils muzeja izstāžu kuratore Lauma Lancmane, iepriekš arī ilggadējs M.Čehova Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, profesors Artis Sīmanis, ilggadējs Talsu Pensionāru biedrības vadītājs Antons Kivlenieks (12.06.1928. – 06.04.2019.), profesors Jānis Gardovskis, profesors Aleksejs Naumovs un Fonda “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.