Latvijas Televīzija uzsāk jauno sezonu vēlēšanu zīmē

Latvijas Televīzija uzsāk jauno sezonu vēlēšanu zīmē

Jaunajā sezonā Latvijas Televīzija (LTV) turpinās radīt pārmaiņas, ieviešot jaunumus jau zināmos raidījumos un piedāvājot bagātīgu oriģinālsaturu. Tāpat arī būs vērienīgu kultūras notikumu translācijas, augstvērtīgu dokumentālo, mākslas filmu un seriālu pirmizrādes. Šogad LTV uzsāk jauno sezonu vēlēšanu zīmē – jau 4. septembrī sāksies 14. Saeimas deputātu kandidātu debates.

“Turpinoties karam Ukrainā un mūsu valstī piedzīvojot sarežģītus sociālekonomiskos apstākļus, jo īpaši apzināmies Latvijas Televīzijas kā neatkarīga un uzticama sabiedriskā masu medija izšķirošo lomu un atbildību sabiedrības dienaskārtības veidošanā, demokrātijas un latviešu kultūras vērtību stiprināšanā. Latvijas Televīzija, paturot savā redzeslokā visas sabiedrības grupas, arī mazākās, turpina informēt un garīgi bagātināt, izglītot un izklaidēt. Tā mudināt kritiski izvērtēt zīmīgākās norises politikā, ekonomikā un kultūrā, kas tagad īpaši svarīgi priekšvēlēšanu gaisotnē. Ne reizi vien sabiedriskā televīzija arī pierādījusi spēju dot augstvērtīgā saturā ietvertu, skaidru un dzīvi apliecinošu redzējumu par valsts un sabiedrības attīstību,” apgalvo Kaspars Odiņš, LTV valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos.

Uzticamas ziņas, neatkarīga un faktos balstīta analīze par aktuālām tēmām

Lai mudinātu skatītājus 14. Saeimas vēlēšanās izdarīt savu izvēli izsvērti un atbildīgi, LTV gaidāmas diskusijas ar politisko spēku pārstāvjiem, padziļināta programmu un partiju piedāvājumu analīze. Partiju pārstāvju izjautāšanu 30. augustā sāks RUS.LSM – ik darba dienu plkst. 16.00 raidījumā “TČK. Izvēlies nākotni”. No 4. septembra četras svētdienas pēc kārtas plkst. 21.05 LTV1 ēterā būs skatāmas vērienīgākās 14. Saeimas deputātu kandidātu debates, bet dienu pirms vēlēšanām – līderu fināla debates. No 12. septembra darba dienu rītos LTV1 gaidāmi arī spraigi deputātu kandidātu priekšvēlēšanu dueļi, bet īpaši jauniešu auditorijai tiks rīkotas priekšvēlēšanu debates platformas “16+” YouTube kanālā. Paralēli LSM.lv būs pieejams sabiedrisko mediju vēlēšanu notikumu kalendārs, kurā varēs uzzināt, kad un cikos notiks diskusijas ar politiskajiem spēkiem un intervijas ar kandidātiem, savukārt septembra vidū LSM.lv būs pieejama “Partiju šķirotava” – interaktīvs tests, kas ļaus vēlētājiem izvērtēt partiju piedāvājumu un noteikt sev atbilstošāko izvēli. 

LTV turpinās uzticami, neatkarīgi analizēt un atspoguļot notiekošo Latvijā un pasaulē. No 21. augusta atgriežas LTV Ziņu dienesta komandas veidotais analītiski pētnieciskais raidījums “De Facto”, no 23. augusta – “1:1”, no 29. augusta – “Šodienas jautājums”, no 31. augusta – “Pasaules panorāma”, bet no 5. septembra – “Aizliegtais paņēmiens”.

Kultūras notikumu tiešraides, jubilejas koncertu ieraksti un dokumentālo filmu pirmizrādes 

LTV piedāvās saviem skatītājiem tiešraides un ierakstus valstiski nozīmīgiem kultūras notikumiem, kā arī ievērojamiem jubilejas koncertiem. Par kultūrvides aktualitātēm no 26. augusta turpinās vēstīt iknedēļas raidījums “Kultūršoks”, no 11. septembra par kultūras procesiem un notikumiem – “Kultūrdeva”, bet no 3. septembra skatītāji varēs turpināt iepazīt interesantāko Latvijas vietu pērles vēsturē un tagadnē raidījumā “Ielas garumā”. Gaidāmas dokumentālo filmu pirmizrādes par Latvijas kultūras telpā nozīmīgām personībām – 8. septembrī režisores Signes Birkovas filmai “Uguns aplis” par teātra kompānijas “Kvadrifrons” paaudzi, 17. novembrī – Lienes Eicēnas un Henrietas Verhoustinskas filmai par latviešu kino un teātra režisoru Vari Braslu, decembrī – par latviešu teātra un kino aktieri Hariju Liepiņu. 

Kulturāli izklaidējoša satura raidījumiem klāt jaunās sezonas 

Izklaides saturu veidos virkne jau zināmo un iemīļoto raidījumu – no 5. septembra ēterā atgriežas raidījums “V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts”, no 2. septembra – “Daudz laimes, jubilār!”, no 10. septembra ceļojumā pa literatūras klasikas darbiem vedīs raidījums “Literatūre. Pamatskola”, no 15. septembra sāksies raidījuma “Īstās latvju saimnieces” septītā sezona, kurā septiņas saimnieces no Rēzeknes, Tukuma, Engures, Jelgavas, Cēsu, Ogres un Augšdaugavas novada sacentīsies kulinārajā meistarībā un viesmīlībā. Septembrī atklās dziesmu pieteikšanu konkursam “Supernova 2023”, savukārt no 7. oktobra ēterā – raidījuma “Gudrs vēl gudrāks” 10. jubilejas sezona. 

Lielo sporta notikumu translācijas, raidījumam “Sporta studija” pārmaiņas

LTV sporta cienītājiem nodrošinās iespēju sekot līdzi lielajiem sporta notikumiem – septembrī Eiropas čempionātam basketbolā “EiroBasket 2022”, no 21. novembra līdz 18. decembrim – Pasaules kausam futbolā vīriešiem “FIFA World cup 2022”. Ar skatītājiem joprojām kopā būs raidījums “Sporta studija”, kas LTV ēterā dažādos formātos redzams vairāk nekā divus gadu desmitus. Jaunajā sezonā raidījumam būs jauns, moderns vizuālais noformējums, līdzšinējo divu vadītāju vietā būs viens vadītājs – žurnālists un vairāku dokumentālo filmu autors Dāvids Ernštreits, raidījuma projekta vadītājs – Dīvs Reiznieks. 

Aizraujoši seriāli un filmas dažādām auditorijām  

LTV piedāvās augstvērtīgus seriālus un filmas dažādām auditorijām. “Filmu un seriālu programma būs šī brīža pasaules aktualitāšu atspoguļojums. Brīdī, kad spēcīgs stāsts satiek skatītāju, tas iegūst spēku mainīt pasauli un sniedz skatītājam iespēju izdzīvot gan reālo, gan ļauties nebijušajam, pārdomājot un paskatoties uz notikušo no dažādiem skatpunktiem,” pauž LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece. No 8. oktobra LTV pirmizrādīs latviešu režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju krimināldrāmu “Krimināllieta iesācējiem”, tāpat arī skatītājiem būs iespēja skatīties ārzemju detektīvseriālu “Klarisa”, kura darbība atspoguļos gadu pēc trillerī “Jēru klusēšana” vēstītajiem notikumiem. Oktobrī pirmizrādīs vienu no pēdējo gadu spilgtākajiem seriāliem “Normāli cilvēki”, kas veidots pēc tāda paša nosaukuma kulta romāna. “Pārsteidzoši cik ļoti seriāls ļauj mums pietuvoties abu galveno varoņu attiecībām – tas ir kā skatīties uz reālu stāstu,” atzīst Zane Valeniece. 

Animācijas bērniem un papildu digitālais saturs jauniešiem 

Latvijas Televīzijai ir unikāla iespēja piedāvāt saturu bērniem, kas izglīto, aizrauj un raisa prieku. “Pandēmijas iespaidā mūsdienu bērni ir bijuši ļoti sarežģītā posmā, un tieši kvalitatīvs saturs rosina  aizdomāties par tādām vērtībām kā draudzība un iekļaušanās sabiedrībā, ko jaunajā sezonā atspoguļos animācijas “Odo”, “Anna Ķirbīte”, “Zīmē kopā ar Vilu” un citas,” teic Zane Valeniece. Pirmsskolas vecuma bērnus ar jauniem piedzīvojumiem pārsteigs LTV oriģinālraidījums “Bardaks bēniņos” un “Ralfs gatavo”, no 4. septembra mazie varēs baudīt raidījuma “Tutas lietas” 9. un 10. sezonas sērijas. Saturs būs pieejams LSM Bērnistabā – ģimeņu jau iemīļotā, drošā vietnē, kur spēles formā iespējams apgūt un uzzināt daudz jauna un interesanta. Vienlaikus LTV satura platformas “+audzis” un “16+” turpinās radīt digitālu saturu par jauniešiem aktuālām tēmām, kas būs pieejams sociālo tīklu kanālos YouTube, TikTok un Instagram.