Ukrainas Neatkarības dienā Latvijas Televīzijā būs skatāmi ziņu speciālizlaidumi

Ukrainas Neatkarības dienā Latvijas Televīzijā būs skatāmi ziņu speciālizlaidumi

24. augustā, Ukrainas Neatkarības dienā, apritēs tieši pusgads, kopš Krievija Ukrainā uzsāka plaša mēroga karadarbību. Latvijas Televīzijas Ziņu dienests šajā dienā piedāvās īpašus ziņu speciālizlaidumus, plkst. 13.00 un 20.00 no studijas Rīgā pieslēdzoties LTV filmēšanas grupām Ukrainā.

Lai dokumentētu notiekošo Ukrainā, jau nedēļu Ukrainā strādā divas LTV Ziņu dienesta filmēšanas grupas – Ina Strazdiņa un Aigars Kovaļevskis, kā arī Gints Amoliņš un Ingus Graudiņš. 

“Domāju, ka katrs no mums ar šausmām atceras 24. februāra rītu – dienu, kad Putina Krievija uzsāka pilna mēroga uzbrukumu neatkarīgajai Ukrainai. Mēs neaizmirstam un nedrīkstam aizmirst gan okupācijas spēku ārprātu un pastrādātos noziegumus, gan Ukrainas tautas patriotismu, drosmīgo un nesavtīgo cīņu par savu valsti. Ukrainas Neatkarības dienā mums būs īpašs saturs – intervija ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, reportāža no ierakumiem frontes zonā, no Bučas, Irpiņas, arī no prezidenta Volodimira Zelenska dzimtās pilsētas, un citi stāsti, kas veidoti tepat Latvijā,” teic LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne.
 

Ziņu speciālizlaidumi Ukrainas Neatkarības dienā – 24. augustā – plkst. 13.00, “Panorāmā” – plkst. 20.00 LTV1, REplay.lv un LTV Ziņu dienesta sociālo tīklu kontos.