RUS.LSM 30. augustā sāks 14. Saeimas priekšvēlēšanu debašu maratonu ar politisko spēku pārstāvjiem

RUS.LSM 30. augustā sāks 14. Saeimas priekšvēlēšanu debašu maratonu ar politisko spēku pārstāvjiem

Lai mudinātu skatītājus 14. Saeimas vēlēšanās izdarīt savu izvēli izsvērti un atbildīgi, RUS.LSM no 30. augusta gaidāmas debates ar politisko spēku pārstāvjiem, padziļināta programmu un partiju piedāvājumu analīze. 26. septembrī – partiju līderu lielās debates, 1. oktobrī – ziņu speciālizlaidumi un vēlēšanu nakts diskusijas.

“Vēlēšanu laiks žurnālistiem un redakcijai vienmēr ir īpašs. Lai palīdzētu izdarīt izvēli un mudinātu cilvēkus 1. oktobrī nepalikt mājās, bet doties uz vēlēšanām, sniegsim auditorijai plašu informāciju par kandidātiem un analizēsim viņu solījumus. Šogad priekšvēlēšanu maratonu sāksim agrāk nekā ierasts – jau 30. augustā, jo vēlēšanām pieteikti 19 kandidātu saraksti. Pirmo reizi analizēsim katras partijas programmu atsevišķi, veidojot 19 vēlēšanu debašu raidījumus pēc kārtas,” saka RUS.LSM galvenā redaktore Jekaterina Safronova.

Partiju pārstāvju izjautāšanu raidījumā “TČK. Izvēlies nākotni” 30. augustā sāks Aleksejs Dunda un Aļona Borisova. Ik darba dienu plkst. 16.00 platformā RUS.LSM.lv un LTV7 viņi politiķiem no 14. Saeimas vēlēšanās pieteiktajiem 19 sarakstiem uzdos jautājumus par līdz šim paveikto, kā arī vēlēšanu programmās solīto. 

No 11. septembra platformā RUS.LSM.lv gaidāmas speciālās vēlēšanu reportāžas “Lielais/ mazais” (“Большой/ маленький”). Pētīsim, kādas ir Latvijas uzņēmēju, skolotāju, medicīnas darbinieku un citu nozaru pārstāvju aktuālās vajadzības un ko viņi sagaida no 14. Saeimā ievēlētajiem deputātiem.

26. septembrī plkst. 19.30 RUS.LSM.lv un LTV7 uz vērienīgākajām debatēm krievu valodā Aleksejs Dunda un Aļona Borisova aicinās partiju līderus. Debatēs būs iespēja vērtēt, vai līderu un potenciālo premjeru redzējums par Latvijas nākotni turpmākajos četros gados sakrīt ar jūsu vērtībām un pārliecībām.

1. oktobrī RUS.LSM piedāvās plašu informāciju par vēlēšanu dienas norisēm Latvijā: RUS.LSM.lv un LTV7 plkst. 12.00, 15.00 un 19.00 gaidāmi ziņu speciālizlaidumi. Savukārt plkst. 20.00 aicinām pieslēgties “RUS.LSM Izvēlies nākotni. Vēlēšanu nakts” tiešraidei. Noslēdzoties 14. Saeimas vēlēšanām un aizveroties iecirkņu durvīm, studijā Alekseja Dundas un Aļonas Borisovas vadībā būs iespēja sagaidīt pirmos vēlētāju aptauju datus, kā arī kopā ar partiju līderiem, deputāta amata kandidātiem un ekspertiem prognozēt potenciālo Saeimas un koalīcijas sastāvu. RUS.LSM reportieri arī viesosies pie partijām, lai parādītu, kādā atmosfērā tās sagaida vēlēšanu rezultātus.

Savukārt pēc vēlēšanām, 2. oktobrī, aicinām plkst. 19.00 ziņu speciālizlaidumā noskaidrot vēlēšanu rezultātus, kā arī dzirdēt politiķu vērtējumu par turpmāko sadarbību koalīcijas un valdības veidošanā.

14. Saeimas vēlēšanās nepaliec malā. Izvēlies nākotni! Tavai balsij ir nozīme!