LTV Sporta studijas komandai pievienojas producents Dīvs Reiznieks

LTV Sporta studijas komandai pievienojas producents Dīvs Reiznieks

Foto: LTV/Ģirts Raģelis

Latvijas Televīzijā (LTV) no 5. septembra ar jauno sezonu atgriežas raidījums "Sporta studija", kas būs skatāms katru pirmdienas vakaru pulksten 21.55 LTV1. Jauns vizuālais noformējums un saturiskais vēstījums, studijā raidījuma vadītājs – Dāvids Ernštreits, savukārt producenta titulā – Dīvs Reiznieks. 

“Vēlamies, lai raidījuma “Sporta studija” saturs izklaidētu, bagātinātu ar analītisku un faktos balstītu informāciju, kā arī aicinātu domāt papildus par sporta nozari kopumā. Uzmanības centrā būs aktuālāko sporta notikumu emocijas tuvplānā, Latvijas sporta sistēmas problēmu ķidāšana un risinājumu meklēšana. Tāpat arī šī būs vieta, kur sānu pie sāna tiksies Latvijas uzlecošās sporta zvaigznes ar tādiem sportistiem, kas jau kļuvuši leģendāri. Jaunajā sezonā mums padomā lieli plāni, kurus saviem skatītājiem sagādās, iespējams, labākā sporta žurnālistu komanda Latvijā,” norāda raidījuma producents Dīvs Reiznieks.

Raidījums “Sporta studija” dažādos formātos redzams vairāk nekā divus gadu desmitus. Gadu gaitā studijā viesojušies gandrīz visi Latvijas slavenākie un populārākie sportisti, jaunie talanti, pagātnes slavenības un sporta darbinieki. “Mūsu komanda gribēja atkal jaunus izaicinājumus – tāpēc radām pārmaiņas, lai pašiem un skatītājiem būtu interesantāk,” atzīst raidījuma vadītājs Dāvids Ernštreits. 

Jaunais radījuma formāts būs sporta emociju un kaislību atainojums, kas balansēs ar sporta nozares analītiku. “Vienlaikus katru reizi, kad veidos analītisko sižetu, tā autors ieradīsies ciemos pie manis studijā. Kopīgi noskatīsimies video, savukārt es centīšos kā cilvēks no malas uzdot pāris jautājumus – ko redzējām un ko tālāk. Pirmajā raidījumā runāsim par ekonomiskās situācijas ietekmi uz profesionālo sportu dažādās līgās – tur problēmas ir jau labu laiku, kopš sponsorēšanas un likumdošanas izmaiņām Latvijā, bet tagad līdz ar ekonomisko krīzi būs vēl grūtāk,” norāda Dāvids Ernštreits. 

Sporta studijas komanda atzīst, ka šādas saturiski smagākas tēmas ne vienmēr var paspēt izstāstīt atvēlētajās minūtēs. “Gribam nedaudz vairāk ietekmēt procesus un būt klātesoši ne tikai pirmdienas vakarā televīzijās ēterā, bet arī pastāvīgi ikdienā, tāpēc labi, ka ir sociālo tīklu platformas, kurās auditorija varēs turpināt diskutēt par aktuālajām tēmām sporta nozarē un sekot līdzi LTV sporta redakcijas veidotajam oriģinālsaturam,” pauž Dāvids Ernštreits. 

Raidījums “Sporta studija” no 5. septembra – katru pirmdienu plkst. 21.55 LTV1.