Latvijas Televīzija piedāvās daudzveidīgu saturu bērniem; pirmās sērijas – jau šajās brīvdienās

Latvijas Televīzija piedāvās daudzveidīgu saturu bērniem; pirmās sērijas – jau šajās brīvdienās

Latvijas Televīzija (LTV) arī šajā sezonā piedāvās daudzveidīgu saturu bērniem. No 3. septembra ēterā būs skatāmas animācijas un oriģinālraidījumi pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, tāpat arī platformās "+AUDZIS" un "16+" būs pieejams papildu digitālais saturs jauniešiem. 

“Rudenī LTV turpinās uzrunāt jaunāko auditoriju, sniedzot tai iespēju izklaidēties, pētīt, apgūt jaunas zināšanas un priecāties. Turpinās oriģinālraidījums “Bardaks Bērniņos”, jauna sezona gaidāma ēdiena gatavošanas raidījumam “Ralfs gatavo”, kopā ar sunīti Urgu dosimies pie kokiem Latvijas dabā raidījumā “Urga urda”, tāpat arī citi projekti uzrunās jaunākos skatītājus, kā, piemēram, “Tutas lietas”, “Ukulele” un raidījums par digitālo vidi “Īkšķi Tīkšķi,” norāda Anna Platpīre, LTV satura redaktore. 

Jau šajās brīvdienās būs skatāmas pirmās sērijas jaunajiem animācijas seriāliem un oriģinālraidījumiem. 3. septembrī plkst. 07.50 – animācijas seriāls “Anna Ķirbīte” (2021), kas ir stāsts par piecus gadus vecu meiteni Annu Ķirbīti. Viņa ir rotaļīga un mēģina rast atjautīgus risinājumus saviem ikdienas piedzīvojumiem – dažreiz nedaudz nekaunīgi, bet vienmēr smieklīgi. Uzreiz pēc tam, plkst. 08.20 – animācijas seriāls “Odo” (2021), kurā dzīvojas mazs pūcēns ar lielām idejām. Putnēnu meža nometnē viņš ar labāko draudzeni Dūdlu ķeras klāt lieliem un maziem izaicinājumiem, ticot, ka viss ir iespējams. Un iznākums bieži vien ir negaidīts. Viņš zina, ka var darīt visu, ko vien vēlas, jo mežā, tāpat kā dzīvē, vissvarīgākais ir ticēt sev. “Latvijas Televīzijai ir unikāla iespēja piedāvāt saturu bērniem, kas izglīto, iedvesmo un spēj sniegt pozitīvas emocijas – to visu sevī iekļauj animācija “Odo”, kuras sirsnīgie un humora pilnie galvenie varoņi nonāk situācijās, ar kuriem pirmsskolas vecuma auditorija varēs identificēties, ” teic Zane Valeniece, LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja.

Plkst. 09.00 – animācijas seriāls “Smurfi” (2021), kur bērnu iecienītie zilie rūķīši ir atgriezušies 3D formātā un gatavi mesties jaunos piedzīvojumos. Smurfi savā jaunajā animācijas stilā un ar jauniem varoņiem aizvedīs jūs un jūsu bērnus pārsteidzošos piedzīvojumos Smurfu ciematā, kur valda komandas gars, draudzība, cieņa un tolerance. “Zināmie Smurfi atgriežas jaunā kvalitātē, lai kopā ar vismazākajiem skatītājiem ļautos jauniem fantāzijas piedzīvojumiem. Šie spilgtie varoņi spēj iedrošināt, iedvesmot un ik sēriju mums atgādina to, cik draudzība ir svarīga un cik ļoti daudz varam mācīties viens no otra. Jāpiemin, ka sērijas ir pilnībā dublētas latviešu valodā. ”– Zane Valeniece.

Savukārt plkst. 09.15 – klāt 3. sezona LTV oriģinālraidījumam “Bardaks bēniņos”. Pirmais raidījums atklās izaicinājumus, kas saistās ar skolas gaitām. Bardaks ir ļoti norūpējies par Maksi, kurš slēpjas zem galda, jo nevēlas iet skolā. Kā allaž, Bardakam talkā nāk viņa labākie draugi – bērni, kuri izrāda savas skolas un pastāsta par lietu kārtību tajās. 

Plkst. 09.30 – televīzijas jaunums – raidījums “Īkšķi Tīkšķi”, kas radīts sākumskolēniem un viņu vecākiem ar mērķi paskatīties uz sevi no malas, pasmaidīt par sevi un citiem, kā arī iemācīties ko jaunu un dzīvē noderīgu. Raidījuma pirmajā sezonā tiks apspriesta bērnu un pieaugušo dzīve interneta laikmetā, tā rosinot cilvēkus radīt un uzturēt jēgpilnu un veselīgu interneta lietošanas kultūru savās ģimenēs.

Savukārt 4. septembrī plkst. 09.00 – iemīļotais raidījums pašiem mazākajiem televīzijas skatītājiem – “Tutas lietas”. Latvijas Televīzijā šogad būs skatāmas 9. un 10. sezonas sērijas. Pirmajā sērijā Tuta iejutīsies skursteņslauķes lomā, kur abas kopā ar Lapsu kāps uz jumta un dziedās dziesmiņu par melno lapsu. 

Plkst. 09.30 – raidījums “Meža draugu piedzīvojumi” (2017), kas domāts bērniem vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem. Seriāls stāsta par Kūperu, mierīgu milzu lielpēdi, kurš pamet pilsētu un pārceļas uz mežu, lai atgrieztos pie savām saknēm. Tur Kūpers satiek Magonīti, mazu un pašapzinīgu cukurvāveri. Neparastais pāris sadraudzējas un kopā dodas piedzīvojumos, kuros Kūpers mācās par dzīvi tālu no pilsētas. 

Saturs būs pieejams arī LSM Bērnistabā – ģimeņu jau iemīļotā, drošā vietnē, kur spēles formā iespējams apgūt un uzzināt daudz jauna un interesanta. Vienlaikus LTV satura platformas “+AUDZIS” un “16+” turpinās radīt digitālu saturu par jauniešiem aktuālām tēmām, kas būs pieejams sociālo tīklu kanālos YouTube, TikTok un Instagram.