LTV valdes locekles amatā darbu sāk Elīza Bērziņa

LTV valdes locekles amatā darbu sāk Elīza Bērziņa

Foto: LTV/Ģirts Raģelis

No šodienas, 14. novembra, Latvijas Televīzijas (LTV) komandai pievienojas Elīza Bērziņa, kļūstot par LTV valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos.
 
LTV valdi papildina ļoti pieredzējusi finanšu jomas speciāliste – Elīzai Bērziņai ir ilggadēja pieredze AS “Swedbank”, kur bijusi Korporatīvo klientu attiecību vadītāja Valsts un pašvaldību uzņēmumu apkalpošanas nodaļā, Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļā. 

Par LTV nozīmību E. Bērziņa teic: “Manā ieskatā LTV kā sabiedriskās televīzijas loma sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos ir ārkārtīgi pieaugusi. Tā šobrīd pilda Latvijas diplomātiskajam un aizsardzības dienestam līdzvērtīgi nozīmīgu lomu, kas ir ļoti būtiska valsts pastāvēšanai.”

Vienlaikus E. Bērziņa vērš uzmanību: “Prasības no skatītājiem aug, un LTV ir jāspēj ne tikai noturēt augsto satura kvalitātes latiņu, bet arī turpināt attīstīties, radot interesantas un mūsdienām atbilstošas pārraides visaugstākajā līmenī. Lai tas notiktu, protams, nepieciešams finansējums. Viens no maniem svarīgākajiem uzdevumiem būs izstrādāt priekšlikumus SEPLP, kā LTV turpmāk strādāt noteiktā un pietiekamā valsts budžeta finansējuma ietvarā. LTV stiprināšanai un neatkarības nodrošināšanai ir nepieciešams labi pārvaldīts finansējums.” 

“Noteikti esmu par loģisku un pamatotu finansējuma caurspīdīgumu, protams, neaizskarot iesaistīto tiesiskās intereses. Kopā ar SEPLP būtu svarīgi radīt sistēmu skaidrai sabiedrisko mediju finanšu komunikācijai. LTV finanšu lēmumi jāskaidro skatītājiem, sabiedriskajām organizācijām un citiem partneriem, kas ieinteresēti televīzijas attīstībā. Lai izpratne par finansējuma jēgu būtu pilnīga, manuprāt, caurspīdīgums loģiskā ietvarā ir ļoti būtisks,” norāda E. Bērziņa.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) 4. oktobra sēdē lēma ievēlēt E. Bērziņu par valsts SIA “Latvijas Televīzija” valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos. LTV valdes konkursa nominācijas komisiju vadīja SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis, tās sastāvā bija SEPLP locekļi, Pārresoru koordinācijas centra, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Baltijas Mediju izcilības centra un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji, kuri darbojās ar balsstiesībām, kā arī Latvijas Žurnālistu asociācijas un Latvijas Televīzijas arodbiedrības pārstāvji, kuri konkursā piedalījās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Konkurss tika organizēts trīs kārtās, vērtējot kandidātu zināšanas un pieredzi par plašsaziņas līdzekļu nozari un kapitālsabiedrību korporatīvo pārvaldību.