Latvijas Televīzijā gada izskaņā – "Gudrs, vēl gudrāks" desmitgades jubilejas raidījums, filmas visai ģimenei un tradicionālie gada notikumu apskati

Latvijas Televīzijā gada izskaņā – "Gudrs, vēl gudrāks" desmitgades jubilejas raidījums, filmas visai ģimenei un tradicionālie gada notikumu apskati

Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

Latvijas Televīzijā (LTV) gada izskaņā – 30. decembrī erudīcijas spēles "Gudrs, vēl gudrāks" desmitgades jubilejas raidījums, savukārt 31. decembrī animācijas un filmas visai ģimenei, tradicionālie notikumu gada apskati, kā arī Vecgada svinības ar Labvēlīgo Tipu.

30. decembrī plkst. 18.50 LTV1 raidījums “Gudrs, vēl gudrāks” aicina būt kopā 10. sezonas jubilejas ballītē – Zvaigžņu spēlē. Uz svētku torti aicināti jautājumu veidotāji, bijušie dalībnieki un viņu skolotāji, pie dalībnieku pultīm stāsies televīzijas, radio un sporta personības, kuras izvēlējušies raidījuma fani: influencere Kristiāna Grāmatiņa, repere Ūga jeb Daiga Barkāne, Radio 5 – Pieci.lv personība Karmena Stepanova, aktrise Una Eglīte, modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja, mūziķi Shipsea jeb Jānis Šipkēvics un Ralfs Eilands, LTV ētera personības Gints Amoliņš un Gusts Kikusts, diriģents Gints Ceplenieks, kā arī sportisti Raimonds Krollis un Roberts Akmens. Muzikālo sveicienu sniegs Shipsea un Ūga. 

Foto: LTV/Lauris Vīksne

31. decembrī no plkst. 7.50rītā mazākos televīzijas skatītājus priecēs animācijas filmu cikls “Lupatiņi”, plkst. 08.10 LTV1 pirmizrādīs animācijas filmu “Pirmais ziemas sniegs” (1998, režisors Greiems Ralfs), plkst. 08.40 LTV1 – iemīļotais oriģinālraidījums “Bardaks bēniņos”. Plkst. 08.55 LTV1 – komēdija “Adamsu ģimene” (1991, režisors Berijs Sonenfelds). Filmas centrā ir amerikāņu komiksu mākslinieka Čārlza Adamsa 20. gadsimta trīsdesmitajos gados radītie tēli, ekscentriskie aristokrāti Adamsi: Gomess, viņa sieva Mortīcija un abu bērni Vensdija un Pagslijs. 

Plkst. 18.15 LTV1 – “Kultūras notikumu gada apskats”. Kāds ir bijis 2022. gads teātra, mākslas, kino un citās nozarēs? LTV Kultūras ziņu komanda analizēs spožākos notikumus un skaidros, par kādām norisēm bijušas karstākās diskusijas un kas izpelnījies nedalītu publikas un kritiķu mīlestību. Vecgada vakarā skatītājiem būs iespēja satikt Kultūras ziņu žurnālistus un vadītājus Lieni Jakovļevu, Adriānu Rozi un Jāni Holšteinu-Upmani. Uzreiz pēc tam plkst. 18.50 LTV1 – LTV Ziņu dienesta veidotais “Gada notikumu apskats 2022”. Ko Krievijas sāktais karš Ukrainā 2022. gadā mācījis pasaulei un mums pašiem Latvijā, kurā 14. Saeimu vēlēt devās tie, kas Latviju zina kā brīvu, demokrātisku un Eiropai piederīgu valsti? Latvijas Televīzijas Ziņu dienests arī šogad atskatīsies uz aizejošā gada svarīgākajiem un zīmīgākajiem notikumiem, kuriem jutām līdzi, un vārdiem, kas deva spēku šajā trauksmainajā laikā saglabāt cilvēcību.

Vakara izskaņā plkst. 21.40 LTV1 – Vecgada svinības ar Labvēlīgo Tipu “Lai laime…”.  Grupas “Labvēlīgais Tips” 30 gadu laikā sakrāto dziesmu lādi revidēs “Dzelzs Vilks”, “Bermudu Divstūris”, Intars Busulis, Ainars Mielavs, Ance Krauze, Normunds Rutulis, Aija Vītoliņa, Jānis Krūmiņš, Elza Rozentāle, Atis Ieviņš, Roberto Meloni, Ralfs Eilands, Ance Krauze, Marts Kristians Kalniņš, “Citi Zēni” un koris “Balsis”. 

Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

No plkst. 23.50 LTV1 varēs sekot līdzi Latvijas Republikas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa un Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita svētku uzrunām. Gadumiju sagaidot, izskanēs valsts himna, pēc tam – raidījuma “Mikrofona dziesmas” atkārtojumi līdz pat rīta gaismai. 

Lai prieks skan katrā mājā!