Lielais hokejs katrā mājā jau pēc mēneša

Lielais hokejs katrā mājā jau pēc mēneša

Pasaules čempionāts hokejā (PČH) 2023. gadā norisināsies no 12. līdz 28. maijam Rīgā un Tamperē. Iespēju sekot līdzi gada lielākajam notikumam hokejā ikkatram līdzjutējam nodrošinās Latvijas Televīzija un Tet. Spēles un papildu saturs noteiktos laikos būs skatāms LTV7, 360TV, bet visu diennakti – pop-up kanālā Tet Hokejs.

“Hokeja pavasara svētki atkal ir klāt! Kā ierasts, Latvijas Televīzijā – LTV7 un REplay.lv –, kā arī sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs iespēja skatīties visas Latvijas hokeja izlases spēles un, protams, arī spraigās cīņas par medaļām. Hokeja fanus aicinām sekot līdzi ne vien spēļu tiešraidēm, bet arī ekspertu diskusijām Hokeja studijā. Rūpēsimies, lai it visur ienāk lielā hokeja spēks un jauda,” teic LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

“Ir gods gada lielāko hokeja notikumu sagaidīt pie mums Latvijā un prieks, ka varam būt pasaules klases partneris čempionāta pārraidīšanā, nodrošinot iespēju, ka visām aktivitātēm klātesoši būs arī tie hokeja līdzjutēji, kuri nevarēs spēles vērot sporta arēnā. Kopā ar profesionālajiem hokeja spēļu komentētājiem ikviens varēs izjust sīvo sacensības garu un turēt īkšķus par sportisko veiksmi un izdošanos. Kopā atbalstām labākos!” saka Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

16 pasaules spēcīgākās hokeja komandas kopā aizvadīs 64 spēles – visu šo spēļu tiešraides HD kvalitātē būs pieejamas kādā no kanāliem: 360TV (17 spēļu tiešraides), pop-up kanālā Tet Hokejs (33 spēļu tiešraides), kā arī Latvijas Televīzijas kanālā LTV7 (19 spēļu tiešraides). 

Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraides varēs vērot LTV7, komandu tikšanos play-off spēlēs par medaļām pārraidīs 360TV, Tet Hokejs un LTV7. Savukārt cīņu par bronzu pārraidīs Tet Hokejs un čempionāta noslēdzošo spēli, kurā noskaidrosies šī gada spēcīgākā komanda, varēs redzēt LTV7, 360TV un Tet Hokejs. Visi hokeja svētkus pārraidošie kanāli būs pieejami Tet TV skatītājiem.

Vēl pirms čempionāta atklāšanas līdzjutēju iesildīšanos nodrošinās Tet īpaši hokeja svētkiem izveidotais pop-up kanāls Tet Hokejs. Tas savu darbību sāks nedēļu pirms lielā hokeja notikuma – 5. maijā – un, iesildoties gaidāmajiem mačiem, atkārtos pagājušā pasaules čempionāta aizraujošākās hokeja komandu tikšanās. Tāpat arī šogad čempionāta laikā būs skatāma LTV7 Hokeja studija pirms, pēc Latvijas izlases spēlēm un to laikā, sniedzot iespēju dzirdēt ekspertu viedokļus, treneru un spēlētāju komentārus, prognozes, spēļu analīzes, kā arī redzēt labākos spēļu momentus un čempionāta aizkulises.

Visas komandas sākotnēji sadalītas divās grupās pa astoņām komandām katrā un aizvadīs spēles pēc riņķa sistēmas. Latvija spēlēs B apakšgrupā Rīgā kopā ar Kanādu, Čehiju, Slovākiju, Šveici, Norvēģiju, Slovēniju un Kazahstānu. Labākās četras komandas no katras grupas tiks ceturtdaļfinālā, divi ceturtdaļfināli notiks arī Rīgā, savukārt pēc tam pusfināli un spēles par medaļām notiks Tamperē, Somijā. Paralēli Tamperē  A apakšgrupā spēlēs Somija, Zviedrija, ASV, Vācija, Dānija, Austrija, Francija un Ungārija.

LTV un Tet televīzijās spēles komentēs sporta žurnālisti – Lotārs Zariņš un Jānis Stepītis –, un profesionāli hokeja eksperti – Herberts Vasiļjevs, Edgars Masaļskis, Ģirts Ankipāns, Oļegs Sorokins. 

Tet un Latvijas Televīzijas pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās hokeja federācijas Pasaules čempionāta hokejā ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri Infront Sports & Media. Vienošanās paredz pārraides tiesības līdz 2023. gadam.