"Sudden Lights" devušies uz Apvienoto Karalisti pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

"Sudden Lights" devušies uz Apvienoto Karalisti pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis
 
Grupa "Sudden Lights" šodien, 29. aprīlī, aizlidojusi uz Liverpūli Apvienotajā Karalistē, kur pārstāvēs Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Pirmais mēģinājums gaidāms jau rīt, 30. aprīlī, uzstāšanās pusfinālā – 9. maijā.

Lai vēlētu panākumus “Sudden Lights” un Latvijas delegācijai Eirovīzijā, starptautiskajā lidostā “Rīga” pulcējās grupas atbalstītāji. 

Uzrunā Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā, V.E. Pols Bramels teica: “Apvienotā Karaliste ir patīkami satraukta Ukrainas vārdā uzņemt 67. Eirovīzijas dziesmu konkursu. Mani vislabākie vēlējumi Latvijas pārstāvjiem “Sudden Lights” ar viņu jauko dziesmu “Aijā”. Es ceru, ka viņi gūs brīnišķīgu pieredzi skaistajā Liverpūlē – pilsētā, kuras vēsture ir cieši saistīta ar populāro mūziku. “Bītli”, protams, bet ne tikai – Liverpūle ir dzimtā pilsēta arī “Gerry and the Pacemakers”, “Echo and the Bunnymen”, “Frankie Goes to Hollywood”, “The LAs”, “The Lightning Seeds” un “The Wombats”. Perfekta vieta, kur uzņemt šo Eiropas dziesmu konkursu.”

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Kaspars Odiņš vēlēja: “LTV konkursā “Supernova” uzmirdz jaunas zvaigznes un jau zināmi mākslinieki. Šī gada uzvarētājiem – grupai “Sudden Lights” – novēlu panākumus un lai Eirovīzijas lielā skatuve paver daudz plašāku turpmāko radošo ceļu!”

Grupas “Sudden Lights” solists Andrejs Reinis Zitmanis: “Beidzot tas mirklis ir klāt – mēs braucam uz Eirovīziju! Neslēpšu, ir jūtams patīkams satraukums, jo visus šos mēnešus esam cītīgi strādājuši, lai uz konkursu dotos savā labākajā formā. Esam ārkārtīgi pateicīgi visiem, kas mūs atbalstījuši šajā laikā, mēs jūtam, ka uz Liverpūli nedodamies vieni. Īpašs paldies mūsu ģimenēm un tuvākajiem, kam šis gatavošanās laiks nav bijis viegls, bet gan viņi, gan jūs varat būt droši – mums būs liels gods pārstāvēt Latviju!”

Grupa “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā” 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2023” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā. 

Grupas “Sudden Lights” sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Raidījums “Iešūpo Eirovīziju” – 9. maijā plkst. 21.10 LTV1, REplay.lv un jauniešu platformā 16+ (Youtube), Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls – 9. maijā plkst. 22.00 LTV1 un REplay.lv.