Latvijas Televīzijas programma sarunu festivālā "Lampa"

Latvijas Televīzijas programma sarunu festivālā "Lampa"

Sestdien, 10. jūnijā, no plkst. 11.30 līdz 18.30 sarunu festivālā "Lampa" – Latvijas Televīzijas teltī Cēsu pils parkā – būs iespēja satikt Latvijas Televīzijas raidījumu vadītājus, žurnālistus un redaktorus. Savukārt vakarā plkst. 18.30 – piedalīties klātienē vai vērot tiešraidē – žurnālistes Anetes Bērtules vadīto diskusiju "Intervija ar Hitleru. Atteikt nedrīkst intervēt".

Latvijas Televīzijas teltī visas dienas garumā būs iespēja satikt Latvijas Televīzijas ētera personības, žurnālistus, režisorus un redaktorus. Katru stundu gaidāmas jaunas iepazīšanās! Aicinām 5, 15 vai 20 minūšu sarunās iepazīties un dalīties pārdomās, vai sabiedriskajam medijam izdodas tevi iedvesmot, informēt, izglītot un izklaidēt. Kā ik dienu top Latvijas Televīzijas saturs un kas jauns gaidāms drīzumā?

"1:1 ar Latvijas Televīziju" piedalīsies:
11.30
Linda Abu Meri un Sigurds Siliņš, LTV raidījuma "Rīta Panorāma" vadītāji
12.30
Paula Anna Koškina, LTV Ziņu dienesta redaktore, un Gints Amoliņš, LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktors
13.30
Danuta Juste, LTV Ziņu dienesta redaktore, un Ilze Nagla, LTV Ziņu dienesta Eiropas korespondente
14.30
Ēvalds Dukuls, LTV žurnālists un projekta "Dzīvei nav melnraksta" autors
15.30
Marta Cerava, portāla LSM.lv galvenā redaktore, un Māra Uzuliņa, REplay.lv redaktore
16.30
Sigita Roķe, Latvijas Televīzijas galvenā redaktore, un Anda Rožukalne, sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu ombuds
17.30
Inga Šņore, LTV raidījuma "De Facto" vadītāja un žurnāliste , un Ivo Leitāns, LTV raidījuma "De Facto" žurnālists

No plkst. 18.30 līdz 19.30 uz skatuves "Apgaismo" Cēsu pils parkā, kā arī tiešraidē festivāla "Lampa" mājas lapā, portālā LSM.lv un Latvijas Televīzijas Facebook būs skatāma LTV žurnālistes Anetes Bērtules vadītā diskusija "Intervija ar Hitleru. Atteikt nedrīkst intervēt".

Viedokļu daudzveidība ir būtiska, bet vai katrs viedoklis ir pelnījis publicitāti medijos? Ko un kā intervēt? Vai dot vārdu cilvēkiem, kuri izraisa un atbalsta ļaunumu? Neitralitāte, atsvešinātība, emocionalitāte, attieksmes izteikšana un personīgā morālā pārliecība – uz mediju profesionāļu svaru kausiem ik dienu un stundu. Diskusijā vētīsim un analizēsim, kādas ir žurnālistu un redakciju ikdienas izvēles mūsdienu informatīvajos apstākļos.

Diskusijā piedalīsies: Guntis Bojārs, LTV žurnālists, Olga Dragiļeva, "Delfi TV" autorraidījuma "Kāpēc" vadītāja, Armands Puče, žurnālists un publicists, TV24 raidījumu vadītājs, kā arī Artis Pabriks, domnīcas "Northern Europe Policy Centre" direktors, politoloģijas doktors, kā arī bijušais Latvijas Republikas aizsardzības un ārlietu ministrs.