Hermanis. LTV dokumentālā filma

Aizvadītais gads bija režisora Alvja Hermaņa 50. gads. Publiskas jubilejas nebija, bet Latvijas Televīzija nolēma veidot filmu par skandalozā režisora daiļradi, ietverot gada notikumus viņa dzīvē. Šī ir nebijusi iespēja uzzināt Barišņikova domas par Alvi Hermani saistībā ar viņa veidoto un starptautisku skanējumu ieguvušo izrādi «Brodskis/Barišņikovs», skatīt unikālus kadrus no izrādes mēģinājuma. Tikpat ekskluzīvi ir arī Zalcburgas festivālā filmētie kadri ar fragmentiem no Vīnes «Revidenta», kurus būs iespēja salīdzināt ar fragmentiem no pašmāju Jaunā Rīgas teātra iestudētās izrādes ar tādu pašu nosaukumu. Iestudējums Parīzes Bastīlijas operā — Hektora Berlioza dramatiskā leģenda «Fausta pazudināšana» bija lielformāta inscenējums ar globālu un izaicinošu jautājumu pasaulei pēc terorakta Parīzē: «Kas notiks ar Zemi un vai mums no tās jādodas prom?». Ko par to saka izrādes vadošie solisti — Margarēta — Sofija Koha un Fausts — Braiens Himmels?

Nekad iepriekš Alvis Hermanis žurnālistus nav laidis tuvumā savai mājai. Šajā filmā varēsim iepazīt Alvi Hermani kā ģimenes cilvēku, septiņu bērnu tēvu un uzzināt, kā ikdienas dzīve un lēmumi ietekmē un veido profesionālo redzējumu.

Filmas autori: žurnāliste Mārīte Balode, režisors Andis Mizišs un operators Aldis Šēnbergs. Filma ir apjomīgs un vērienīgs LTV darbs ar ārzemju teātru un mākslinieku piesaisti. Filmas producente Ieva Rozentāle.