Personība.100g kultūras. Artūrs Skrastiņš

Viņā gruzd nepiepildītais bērnības sapnis – kļūt par ķirurgu.  Ilgas asi uzvirmo bērnības pagalmā Aizputē, kur tētis Jānis, spožs ginekologs, un mamma, skaista, jauna  neiropatoloģe,  vēl viens otru mīlēja. Kopā ar filmēšanas komandu  Artūrs Skrastiņš meklē savu identitāti, savas saknes, pēta savu vecāku dzīves, jo viņi pārāk ātri aizgāja citā saulē.

  Portreta tapšanas laikā tā veidotājiem  izdodas vienu pēc otra dokumentēt  kraso Artūra  pārtapšanu – filmas «Tēvs nakts»  uzņemšanas  laukumā viņš ir  Žanis Lipke, vīrs, kurš Otrajā pasaules karā no nāves glāba ebrejus, bet uz Dailes teātra lielās skatuves – mūziķim un romānistam Nikam Keivam tik līdzīgais Bannijs Monro, kurš netiek galā nedz ar tēva pienākumiem, nedz sievietēm, ne dzīvi. Par Artūra darbu ar lomām viņa sieva saka: ”Tas, kā viņš veido lomas, principā nekad nenotiek mierīgi un harmoniski. Viņam pēdējā finiša posmā vajag, lai viss mutuļo … ”

Bet paša dzīvē Artūra Skrastiņa spēks ir viņa ģimene -  bērni Emīlija un Marats, sieva – aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa un viņa radošās māsīcas, ar kurām viņš turas kopā no tīņa gadiem, kad nomira mamma. 

 Aktieris raidījuma veidotājus ielaidis arī savā līdz šim medijiem slēgtajā teritorijā – lauku mājās, kur dabas tuvums un lauku darbi Artūru kā personību atklāj vispatiesāk.

Portretraidījumu par Dailes teātra aktieri veidojuši žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska, operatori Aldis Šēnbergs un Harijs Katlaps.