Tirgus nerodas tukšā vietā, vispirms notiek lielā gatavošanās un produkcijas  lasīšana, kārtošana, kūpināšana, novākšana. Arnis viesosies Mērdzenē, zemnieku saimniecībā «Kramiņi», kur tiek gatavots medus un cita bišu produkcija tirgum, zemnieku saimniecībā ‘’Aveņkalni”, kur Polniju ģimene novāc avenes un pie Tamarās Cvetkovas Kārsavas pievārtē, viņas tomātu siltumnīcās. Tirgus dienā – sarunas ar tirgotājiem, pircējiem un novadpētnieku Nikolaju Ņikuļinu, kurš stāstīs par tirgošanās vēsturi un ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa vizīti Kārsavā. Krāsaini un aizraujoši notikumi un sarunas kā īstā Latgales tirgū tas mēdz būt.