Personība. 100g kultūras. Komponists un diriģents Juris Vaivods

Komponista un diriģenta Jura Vaivoda radošā klātbūtne dažādos mūzikas projektos ir vērienīga, kaut arī bieži viņš paliek aizkadrā. Viņā vienlīdz spēcīgs ir dzimtās Latgales gēns un pasaules mēroga izjūta mūzikā, enciklopēdiskas zināšanas un spēja tās pielietot. Vaivods ir apkopojis 360 dziesmas krājumā „Latvieša lielā dziesmu  klade”. Viņš  ir  Dailes teātra Muzikālās daļas vadītājs, mūzikas režisors, aranžētājs un konsultants daudzām izrādēm. Juris Vaivods ir bijis Rīgas astoņsimtgades svinību zonas „Rīga dzied” mākslinieciskais vadītājs, veidojis programmas Sadziedāšanās naktīm Dziesmu un deju svētkos. Juris ir ideju ģenerators.

Pats viņš komponējis mūziku izrādēm  „Precības”, „Pērs Gints nav mājās”, „Raudupiete”, „Ja tevis vairs nebūtu” un citām. Vaivods arvien meklē jaunus paņēmienus, kā nedziedošus aktierus izveidot par dziedošiem, kā iedvesmot tos, kuri netic saviem spēkiem.

Kopā ar savu sievu, Latvijas Radio 3 „Klasika” direktori Gundu Vaivodi, Juris dodas muzikālos ceļojumos uz festivāliem un koncertiem tuvās un tālās zemēs. Viņi seko mūsu izcilo mūziķu un diriģentu panākumiem pasaulē, palīdzot viņiem uzturēt ciešāku saikni ar Latviju. Savu 50. dzimšanas dienu Juris kopā ar Gundu  svinēs  Bostonā, klausoties Andra Nelsona diriģēto koncertu.