• Piektdiena, 2018. gada 19. oktobris
  • Vārda diena: Drosma, Drosmis, Elīna
  • Rīgā +8.8°C, DR vējš 2.2m/s, 762mm Hg, 65%
LSM Bērnistaba

Kultūršoks: «Dziesmu svētku dalībnieku pusdienas – tikai ar gaļu. Kāpēc?»

Kultūršoks

Gandrīz seši miljoni eiro - tik liela ir valsts dotācija Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. No šīs summas teju trešā daļa sedz dalībnieku ēdināšanas izmaksas. No 43 tūkstošiem dziedātāju un dejotāju noteikti ne viens vien tūkstotis ikdienā neēd gaļu, tomēr svētku ēdienkartes sastādītāji katrā pusdienu maltītē pilnvērtīga uztura nodrošināšanai iekļāvuši gaļu, neparedzot alternatīvu gaļas neēdājiem.

Kāpēc tā un kā šādiem cilvēkiem svētkos nodrošināt nepieciešamo enerģijas devu, par to raidījumā Kultūršoks.

Komentāri (3)

Aija Puzarele
Tieši tā! Un kāpēc, tad tieši veģetārieši būtu tie izredzētie, kuriem jānodrošina atsevišķa pārtika, ir tak vēl vegāni, celiakijas slimnieki, ,laktozes nepanesēji, svaigēdāji,burkānu nīdēji un vēl visādi cilvēki ar īpašām ēšanas vajadzībām, tad jau tos arī nedrīkst diskriminēt.
Šādos pasākumos vai nu jāēd,ko dod, vai arī jāņem līdzi pašiem savs.
Artis Buks
Jēziņ! Tie ļautiņi iedomājušies, ka ir restorānā? Nu ja negaršo tā gaļa kādam (pēc statistikas, ja nemaldos, veģetārieši esot pat kādi 2-3%, pamatā gan pilsētnieku vidū), tad lai neēd. Gluži tāpat kā tie, kam ir alerģijas pret zivīm vai pākšaugiem, neēd attiecīgo ēdiena kompleksa daļu. Organizētājiem jānodrošina ar nepieciešamo, nevis jāizpatīk katra ekstravagantāka sievišķa gaumei.

Vēl tikai varu piebilst, ka Dziesmu un deju svētku pamatuzdevums ir tautas tradīciju un dzīvesziņas uzturēšana un saglabāšana, aber veģetārisms nu nekādi neietilpst tradicionālo un nacionālo vērtību kanonā. ;)
Sandra Lāce
Gaļas ēšana katrā ēdienreizē arī noteikti neatbilst tradicionālajam dzīvesveidam.

Pievienot komentāru

Pievienot atbildi

Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!