• Otrdiena, 2021. gada 15. jūnijs
  • Vārda diena: Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta
  • Rīgā skaidrs, +14 °C, D/DR vējš, 5m/s
LSM Bērnistaba

Kā veikalā izvēlēties kvalitatīvu un sev piemērotu sieru

Pārtikas revidents

Komentāri (1)

Uldis Bārītis
Labdien, Ieviņ!
Esmu Uldis, noskatījos Jūsu raidījumu par sieriem un man radās dažas neskaidras lietas. Vispirms, sieru receptes rodas lokālās vietās (pilsēta ciems!), tādēļ nevar būt siers ar valsts nosaukumu. Varētu būt ka kādreiz Joskem (Josifam Džugašvillim!) ļoti iegaršojās Tilzītes siers, tādēļ viņš sapulcējis visus valsts siera meistarus, tie tad arī vienprātīgi nosaukuši to par Krievijas sieru. Patreiz Krievijā topā ir tilziters, pie mums arvien Krievijas. Kā pēc tā? Vai licenze dārga? Nosauciet to par Bilzītes vai Tilzītenes, varbūt iznāks lētāk. Man ļoti garšo Smiltenes ražotais Krievijas siers. Dīvaini ja man pienāks laiks doties uz «kukaiņu ciemu» un es tā ar nebūšu nogaršojis nogatavinātu tilzīteri (Krievijas sieru!) Tam jāgatavojās no 3-4 mēnešiem bet veikalos tādi stipri mīksti.
Bet letiņi, būdami pakalpīgi, arī iedomājās sev kādu sieru. Lai būtu droši ka nepārspēs bosu, izvēlējās sev vienkāršu smirdīgu sieru, bet garšīgu. Kādreiz vāciešiem bija problēma ar lielu daudzumu vājpiena un, būdami taupīgi, izdomāja sieru un nosauca to par baksteinu, tā ražošana ir lētāka, tādēļ arī cena lētāka. Protams, pirms tas kļuva par Latvijas sieru, recepte nedaudz tika pielabota, tomēr godīgāk būtu tam adot paša nosaukumu un veidot pašiem savas siera receptes.

Pievienot komentāru

Pievienot atbildi

Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!

Pārtikas revidents. Siers

Pārtikas revidents

Noderīgi padomi Jāņu siera siešanā

Pārtikas revidents

Ar kāda veida ūdeni labāk veldzēties karstajā laikā?

Pārtikas revidents
Anotācija

«Pārtikas revidents». Alus

Pārtikas revidents
Anotācija

«Pārtikas revidents». Siers

Pārtikas revidents