Leģenda. Helmuts Balderis. Dokumentālā filma

Stāsts par vienu no Latvijas sporta izcilākajiem lielmeistariem. Bija laiks, kad viņu atzina par labāko spēlētāju pasaulē. Viņš hokeja laukumā ir spēlējis kopā un pret šīs spēles pasaules varenajiem un bijis pat labāks par viņiem. Reiz katrā pagalmā puikas sevi centās pielīdzināt viņam. Filigrāns, ātrs un aizraujošs. Viņa spēle bija ārpus laika. Maniere un stils laukumā neatkārtojams. Godīgs pret sevi un citiem, dzelžains raksturā, nepiekāpīgs.

"Kādā Rīgas sporta skolā, uzrunājot jauniešus lekcijā par sportu, uzdevu jautājumu, kurš ir Latvijas izcilākais hokejists. Atbildes bija dažādas – Irbe, Ozoliņš, Dārziņš... Kad pateicu, nē – tas ir Helmuts Balderis, no auditorijas atskanēja apgalvojums – viņš taču miris!"stāsta filmas režisors Armands Tripāns. "Tas bija viens no signāliem, kas lika man apjaust patieso situāciju. Latvijā cilvēku apziņā ir tikai miglaini nostāsti par to, kas bija Helmuts Balderis un kā viņš spēlēja hokeju. Neviens mūsu laika trīsdesmitgadnieks, kur nu vēl jaunietis, nekad nav redzējis viņa spēli," apgalvo Armands.

Filmā tiks demonstrēti unikāli video un foto materiāli no Baldera privātā arhīva. Tas būs līdz šim pilnvērtīgākais dokumentālais stāsts par Baldera karjeru, par dzīvi hokejā un ārpus tā. Ar atmiņām dalīsies Rīgas "Dinamo" PSRS izlases komandas biedri, treneri, līdzgaitnieki un ģimene.