Iveta Godiņa: Ļaujam piedzīvot dievkalpojumu jau no bērnības

10. janvāra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā par Rīgas Jēzus draudzes svētdienas skolu stāsta skolotājas Iveta Godiņa un Rute Bikše.

Nesen Rīgas Jēzus luteriskās draudzes svētdienas skola nosvinēja savu 30 gadu jubileju. No savulaik neatļautām un slepenām nodarbībām 80.gados draudzes locekļu mājās tā izaugusi par vienu no kuplākajām Latvijā. Tās skolnieki nu jau paši ir skolotāji vai dažādu draudžu aktivitāšu vadītāji. Arī pati Jēzus draudzes svētdienas skola ir īpaša - pirmkārt, ar to, ka mācības notiek otrdienās. Katru gadu no septembra līdz maijam otrdienu vakaros Jēzus baznīca un ikviena tās telpa ir burtiski pilnas ar bērniem, to vecākiem, skolotājiem un to palīgiem. Arī šajā mācību gadā svētdienas skolā mācības ir uzsākuši 130 bērni un 25 brīvprātīgie skolotāji. Mācības notiek sešās dažādās vecuma grupās, turklāt to laikā baznīcā notiek arī Bībeles studijas bērnu vecākiem.

Iveta Godiņa: «Mēs vēlamies, lai bērni piedzīvo arī dievkalpojumu. Lai viņi pierastu klausīties Dieva vārdā, lai viņi pierastu lūgt. Pierastu pie cilvēku kopības. Un bērnam ir tā, ka vecāki ir viņa lielākā autoritāte. Bet, ja viņš redz, ka viņa vecāki nometas ceļos vēl kādas lielākas autoritātes priekšā, tas ir iespaidīgi.»

Rute Bikše: "Ja tu pats esi piedzīvojis un atradis kaut ko ļoti svarīgu un vērtīgu, es pat teiktu - kam ir mūžības vērtība, tad - kā es to nedošu savam mīļajam bērnam? Es arī pati gāju svētdienas skolā,

tikai tajā pagrīdes svētdienas skolā, ja tā varētu teikt. Tev izveidojas kāds priekšstats - ko tu pats esi piedzīvojis, un ko tu gribētu nodot tālāk."