• Svētdiena, 2019. gada 8. decembris
  • Vārda diena: Gunārs, Vladimirs, Gunis
  • Rīgā +1.6°C, D vējš 2.7m/s, 748mm Hg, 86%
LSM Bērnistaba

«Sirmais. Kulta ēdieni». 4. sezona. 5. - 7. sērija

Sirmais. Kulta ēdieni

5. sērija.

Šis būs pavisam īpašs ceļojums uz bezgala skaistu zemi, kur nogaršojami izcilākie pelmeņi pasaulē - ne velti tieši Taipejā radusies, attīstījusies un pilnveidojusies Pasaulē slavenākā un Mišelina zveigznēm apveltītā pelmeņu restorānu ķēde. 

Tur izgaršosim veselu pelmeņu kalnu - sākot no vārītiem cūkgaļas pelmeņiem un beidzot ar tvaicētiem jūras ķemmīšu un garneļu sainīšiem.

Taivānu mēdz dēvēt par augļu paradīzi, jo šeit aug visi augļi, kas guvuši kulta statusu visā pasaulē - te izgaršojami gan perfekti banāni, gan apelsīni, gan virkne pavisam ekzotisku augļu. Šoreiz galveno uzmanību veltīsim ananāsu audzēm.

Iepazīsim arī rīsu augšanas procesus, uzzināsim, ko uzturā lieto Orhideju salas aborigēni un, kopā ar mūsu jauniegūtajiem aborigēnu draugiem no Jammi cilts, piedzīvosim lidojošo zivju ķeršanas brīnumu.

6. sērija. IZRAĒLA. Humuss

Piesātinātais garšas ceļojums uz apsolīto zemi vedīs gar dziedējošo Nāves jūru, cauri saldo dateļu palmu birzīm un tieši granātābolu audžu sirdī.

Izraēlā esot nobaudāms gardākais humuss pasaulē un izcili falafels. Šie sātīgie turku zirņu ēdieni te tiek gatavoti ik uz stūra un tā ir obligāta vietējo iedzīvotāju ikrīta maltītes sastāvdaļa.

Meklējot labāko humusu valstī, iepazīsim gan brīnumaino Jeruzalemi, gan Izraēlas lauku ciematus, savukārt Nācaretes tuvumā baudīsim bībeliskos ēdienus.

 7. sērija. UNGĀRIJA. Gulašs

Kulta Ēdienu ceturtās sezonas raidījumu sēriju noslēgs stāsts par neticami skaisto un pārsteidzošo Ungāriju, kur dzīvo džempercūkas, ragainas aitas, zilas stepes govis un milzīgām birstēm līdzīgi suņi, kur papriku uzturā lieto vairāk kā maizi un cilvēki uz dzīvi raugās ar augstu paceltu galvu.

Pat grūti noticēt, ka te pat Eiropā atrodamas tādas vietas kā Ungārijā. Vienas valsts ietvaros ir iespējams nokļūt gan svelmainā stepē «Hortobagy», gan ainaviskā kalnu pasaulē, gan deviņu vulkānu nosētā Balatona ezera apkaimē.

Greznā, monumentālas arhitektūras un izsmalcinātu restorānu piepildītā Budapešta vienlaikus ir jauniešu iecienītākais mērķis pasaulē, jo šī pilsēta burtiski pulsē no uzdrīkstēšanās būt brīviem.

Ungāru ēdieni ir kults visā pasaulē, un tos tad arī dodamies pētīt - galvenajā lomā gulašs. Uzzināsim arī, kā ungāri no Dienvidamerikas čili pipara selekcionēja saldo papriku, kā no šīs paprikas top slavenais lečo un, cik daudz paprikas pulvera gadā apēd vienā Ungārijas mājsaimniecībā. Viesosimies labākajā vīna udzēšanas reģionā, kur kopā ar vietējiem uzvārīsim vienu kārtīgu zilās stepes govs sautējumu «porkolt».

Pievienot komentāru

Pievienot atbildi

Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!

Anotācija

«Sirmais. Kulta ēdieni». 6. sezona. 4. - 7. sērija

Sirmais. Kulta ēdieni
Anotācija

«Sirmais. Kulta ēdieni». 5. sezona. 7. sērija - 6. sezona 3. sērija

Sirmais. Kulta ēdieni
Anotācija

«Sirmais. Kulta ēdieni». 5. sezona. 5. - 6. sērija.

Sirmais. Kulta ēdieni
Anotācija

«Sirmais. Kulta ēdieni». 5. sezona. 1. - 4. sērija.

Sirmais. Kulta ēdieni
Anotācija

«Sirmais. Kulta ēdieni». 4. sezona. 1. - 3. sērija.

Sirmais. Kulta ēdieni