
Saistītie raksti
Vēl par šo tēmu


Autogrāfs pēc ieskaņojuma
Baroka čelliste Ilze Grudule sarunās un Johana Sebastiāna Baha mūzikā

Breivdīnuos iz Latgolu
No rumakiem līdz latgaliskiem un regeja ritmiem


Pēcpusdiena
Lūznavas muižā atjauno seno smēdi



Kultūras rondo
Lūznavas muižā vasaras izskaņa aizritēs džeza skaņās


Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). Latgaļu speķis. Lūznavas muiža un Kroma kalns
Māra Pole un Mārtiņš Kozlovskis dodas garšas ekspedīcijā uz Latgali, lai četru sēriju garumā izpētītu, izzinātu un izgaršotu tradicionālās latgaļu garšas. Māra ik sēriju ciemojas pie kādas īstas latgaļu saimnieces, lai kopīgi gatavotu, bet Mārtiņš dodas raudzīties kā top dažādi latgaļu produkti – gan ēdami, gan neēdami un mēģina arī pats apgūt pa kādam tradicionālam latgaļu arodam.
Šajā sērijā Māra ciemojas pie sirsnīgās Sarmītes Stepiņas un mācās kā pagatavot skābētu kāpostu zupu, grūsli un sīrņikus, bet vēlāk dodas uz augstāko punktu Latgalē – Lielo Liepukalnu. Savukārt Mārtiņš izzina kārtīga latgaļu speķa noslēpumus, viesojas skaistajā Lūznavas muižā, kā arī mēģina pats izkalt sev saktu. Vakara noslēgumā abi satiekas uz burukuģa Rāznas ezerā, lai apmainītos iespaidiem un izbaudītu pagatavotos ēdienus.
Komentāri (1)
Jans Janovichs
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!