LFF kongress

Latvijas futbola fedrācija ārkārtas kongresā pieņēmusi jaunus biedrības staūtus. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Futbola federācijai 2019. gadā šis bija jau piektais kongress. Četri no tiem bijuši ārkārtas. Starptautiskās organizācijas FIFA un UEFA ir nobažījušās par politisko haosu Latvijas futbolā. Tās uzsver, ka balsojums par statūtiem ir indikators, vai LFF un tās biedriem var uzticēt nozīmīgu procesu risināšanu.

Intervija - Deniss Bastari, UEFA Hat Trick programmas vadītājs

Statūtu nepieņemšana draudēja ar to, ka UEFA vai FIFA varētu nozīmēt normalizācijas komiteju, kas pārņemtu federācijas vadību un nodrošinātu visu procesu atbilstību starptautiskajām prasībām. Jauno statūtu būtiskākās izmaiņas ir pārvaldes modelis. Ja līdz šim izpildinstitūcija bija ģenerālsekretārs un prezidents, tad jaunajā statūtu modelī izpildinstitūcija, kas tiks reģistrēta Uzņēmumu reģistrā, būs LFF valde, turpmāk arī valdē strādājošie drīkstēs saņemt atlīdzību.

Balsojums par jauno statūtu pieņemšanu bija teju vienbalsīgs - 98 no 105 biedriem balsoja par to pieņemšanu. Līdz ar to LFF turpmāk strādās balstoties uz jaunajiem statūtiem.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

Nākamais LFF kongress norisināsies 2020. gada 24. aprīlī. Tajā notiks prezidenta un valdes vēlēšanas. Jaunie statūti paredz, ka prezidenta un valdes locekļa izvirzīšanai būs nepieciešami vismaz 10% jeb 14 biedru paraksti.