"Kultūrdeva" noslēdz sezonu ar "Latvian Blues Band" enerģētiku

Martā Latvijas Televīzija (LTV) piedāvās jaunumus plašai skatītāju auditorijai. LTV demonstrēs unikālu Eiropas mēroga kultūras projektu un īpaši domās par kino gardēžiem, atspoguļos nozīmīgas sporta aktivitātes pēc Soču Olimpiskajām spēlēm, tiešraidēs atbalstīs sociāli un kultūras kontekstā nozīmīgas akcijas un godalgas. Martā televīzijas skatītājus gaida atkalredzēšanās ar seriāla „Eņģeļu iela 9. Pelnrušķītes mantojums” un raidījuma „TE!” varoņiem.

LTV kā sabiedriskais medijs, turpinot atspoguļot sociāli atbildīgus un valstiski nozīmīgus kultūras projektus. 1. martā pulksten 21.25 LTV1 tiešraidē demonstrēs „Bērnu slimnīcas fonda” un AS “Laima” organizēto labdarības akciju - koncertu “Saulainas dienas mūsu bērniem” Bērnu klīniskās slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas korpusa rekonstrukcijai. Labdarības koncerts tiek rīkots ar mērķi piesaistīt vēl trūkstošos līdzekļus nodaļas remontam, lai jau šogad uzsāktu rekonstrukcijas darbus un bērni pēc iespējas ātrāk varētu ārstēties atbilstošos apstākļos. Koncertā piedalīsies daudzi populāri mūziķi, vadītājs - grupas “Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers.

Pārsteigumi un atkalredzēšanās gaidāma seriāla „Eņģeļu iela 9. Pelnrušķītes mantojums” jaunajā sezonā, kurā piedalīsies jau iemīļotais aktieru trijnieks – Ivars Kalniņš, Sarmīte Rubule un Kristīne Nevarauska, jaunie aktieri –  Dainis Grūbe un Dārta Daneviča, kā arī atgriezīsies Jura Kalniņa, Viktora Ellera un Egona Dombrovska varoņi. Režisores Virdžīnijas Lejiņas veidotais stāsts turpināsies no 3. marta, no pirmdienas līdz ceturtdienai, pulksten 20.00.

4. martā pulksten 21.05 LTV1 kā ik gadu demonstrēs Lielās mūzikas balvas 2013 svinīgo ceremoniju. Prestižais novērtējums, augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, tiks pasniegts jau 21. reizi. Skatītājiem būs iespēja vienkopus redzēt talantīgāko un labāko pagājušā gada muzikālo sniegumu autorus. Plašāka informācija pieejama: www.ltv.lv/lv/raksts/04.03.2014-augstakais-latvijas-valsts-apbalvojums-muzika-liela-muzikas-balv.id25284/

9. martā Latvijas Televīzijas tiešraidē norisināsies unikāls kultūras projekts „Latvija dzied!”, kurā par iespēju pārstāvēt Latviju labāko Eiropas koru sadziedāšanās koncertā Vīnē sacentīsies mūsu skanīgākās balsis. Skatītājiem tā būs iespēja vērot Latvijas labāko koru sniegumu tiešraidē, bet 9. maijā novērtēt Eiropas labāko koru koncerta tiešraidi no Vīnes, kurā piedalīsies arī uzvarētāji - koris no Latvijas.

Nozīmīgs kultūras notikums gaidāms 13. martā, kad raidījumā „100g kultūras” atklāsim LTV Kultūras redakcijas veidotās gada balvas „Kilograms kultūras” rezultātus. Par pagājušā gada spilgtākajiem kultūras notikumiem skatītāji balsojuši visu gadu, un nu laiks noskaidrot uzvarētājus septiņās kategorijās.

Marts Latvijas Televīzijā ir arī kino gardēžu mēnesis – Oskara ceremonijas priekšvakarā LTV1 demonstrēs godalgotās filmas „Sadursme” un „Sazvērniece”. 8. martā raidījums „Kinotēka” ieskatīsies kino valodas reformatora un skandālista, dāņu režisora Larsa fon Trīra personībā, bet 18. martā kā īpašu dāvanu pēc raidījuma piedāvās Francijas romantisko komēdijdrāmu “Mākslinieks”, kas 2012. gadā, izraisot nelielu estētisku revolūciju pasaulē, triumfēja piecās “Oskara” nominācijās.

8. martā pulksten 17.30 LTV1 atgriežas daudzu skatītāju iemīļotais raidījums „Es – savai zemītei”. Jaunās sezonas pirmajā raidījumā Vandzenes pagasta uzņēmēja Kristīne Piliena pierādīs, ko var paveikt, saimniekojot uz 6 hektāru zemes.

No 9. marta svētdienās pulksten 21.40 gaumīga detektīva un Agatas Kristi darbu ekranizācijas piekritējiem LTV1dāvās visjaunāko un noslēdzošo detektīvseriāla „Agata Kristi. Erkils Puaro” sezonu par slaveno, skatītāju iemīļoto izmeklētāju Erkilu Puaro, kuru šarmantais un harizmātiskais aktieris Deivids Sušē spēlējis jau divdesmit piecus gadus un neļauj savam varonim zaudēt pievilcību pat noslēdzošās sezonas izskaņā. Video rullītis pieejams: www.ltv.lv/lv/raksts/09.03.2014-visjaunaka-un-nosledzosha-sezona-detektiivserialam-par-slaveno-i.id25285/

Ar pavasarīgu noskaņu 13. martā jauno sezonu uzsāks LV jaunatklāšanas raidījums „TE!”. Ieskaņas klips pieejams LTV mājaslapā www.ltv.lv/lv/raksts/13.03.2014-te-pavasara-sezonas-atklashana-no-13.-marta-ceturtdienas.id25238/.

Romantisko filmu cienītājus no 16. marta svētdienās pulksten 18.50 gaida tikšanās ar populārās romānu autores Ketijas Fordas varoņiem. Mīlestība, noslēpumi un dramatiski pavērsieni – šīs ir filmas, kurām līdzpārdzīvot, izbaudot ainaviskus skatus un aizkustinošu aktierspēli.

Kā skaists sveiciens Latvijas Televīzijas vienaudzim, bērnu tautas deju ansamblim «Dzintariņš» 60. gadskārtā taps jubilejas koncerta ieraksts, ko LTV1 skatītājiem piedāvās 18. martā.

No 7.marta programma «Eiropa koncertos» LTV7 katru nedēļu demonstrēs labi zināmu un talantīgu rokmūziķu un popmūziķu skatuves uzstāšanās. Savukārt no 14.marta LTV7 piektdienas vakaros piedāvās „Deutsche Welle” starptautisko projektu - žurnālu „Pasaules stāsti”, kurā žurnālisti no visas pasaules sniedz interesantākos, nozīmīgākos un neparastākos sižetus par notikumiem un cilvēkiem savā valstī, un tagad tam pievienojusies arī LTV.

Pēc Olimpiskajām spēlēm LTV7 tiešraidēs atspoguļos lielākos pasaules sporta notikums martā – pasaules čempionātu vieglatlētikā telpās un Pasaules kausu biatlonā.