Personība. 100g kultūras. Diriģents Gintars Rinkēvičs

Kāda sadarbība izveidojusies starp Liepājas Simfonisko orķestri un tā jauno galveno diriģentu Gintaru Rinkēviču, kurš izsenis zināms kā principiāls un neizsīkstošas enerģijas pārpilns mūziķis? Latvijas Televīzijas raidījums Personība. 100 g kultūras vairāku mēnešu garumā sekoja līdzi lietuviešu maestro Rinkēviča gaitām gan Latvijā, gan Lietuvā, atklājot jaunas un iepriekš neredzētas šīs personības šķautnes.

Reti kurš ārvalstu diriģents tik bieži un regulāri uzstājas Latvijā kā Gintars Rinkēvičs. Latvijas Nacionālās operas apmeklētāji izjuta viņa aizrautīgo un enerģijas pilno darbību, kad viņš bija baltā nama galvenais diriģents un muzikālais vadītājs. Tagad viņš ir ķēries klāt Liepājas Simfoniskajam orķestrim. Liepājnieki Rinkēviča kļūšanu par galveno diriģentu gaidīja ar nelielu satraukumu. Raidījumā atklājas, kāda izveidojusies šī sadarbība.

Taču Rinkēvičs ir ne tikai nenogurstošs koncertmākslinieks, bet arī mīlošs sešu bērnu tēvs. Raidījums ieskatās viņa ģimenes dzīvē un atklāj reti kuram zināmo, ka viņa znots ir labi pazīstams sportists no Latvijas. Un vēl par savu bērnu Rinkēvičs sauc Lietuvas Valsts simfonisko orķestri. To Atmodas laikā Viļņā nodibināja speciāli viņam, jo jauno un daudzsološo diriģentu jau bija noskatījusi Rīga un izteikusi ļoti vilinošu piedāvājumu. Raidījumā būs iespēja vērot neredzētus kadrus no arhīva materiāliem, atcerēties spilgtākos operas iestudējumus Rinkēviča vadībā, kā arī pabūt Lietuvas neatkarības atjaunošanas simtgades pasākumos Viļņā. Tas viss – izcilas Gintara Rinkēviča diriģētas mūzikas pavadījumā.