Personība. 100g Kultūras. Raimonds Graube

Viņam patīk ar sevi pacīnīties - tā vīrišķīgi un krampīgi - lai Alpu kalns ir iekarojams, lai jahtas buras zēģelē strauji, lai Siguldas kalnā tautas velobraucienā  tiek ar vienu elpas vilcienu augšā. Par viņu dēli saka: «Tēvs ir kārtīgs vecis!” Mājas un ģimene Nacionālo bruņoto spēku komandierim Raimondam Graubem ir spēka avots - »kā kārtīga latviešu rupjmaize, kurai ir arī  garoziņa" - tik godīgi un atklāti mūsu sarunā saka komandieris. 

Spraigajā dienesta režīmā komandieris ļaujas filmēšanas grupas radošajiem plāniem. Viņš aizved uz savas bērnības vasaru sapņu zemi Sēliju. Mammas  skolā Kaldabruņā ozola skapī glabājas svēta Sēljas zīme - Kaldabruņas jeb Krievānu Māras josta. Tas ir senais atzars arī no Raimonda Graubes dzimtas. Tik daudzu ugunskrustu nav nevienā mūsu zemes tautiskajā jostā. Varbūt kāda sena senču zīme arī Raimondam lika izvēlēties militāro karjeru. Dzīvot spēcīga vīra dzīvi un, kā Nacionālo bruņoto spēku komandierim, sargāt Latvijas valsts drošību. «Vārds patriotisms man nav tukša frāze. Spēcīgu emocionālo piederību Latvijai es sajutu deviņpadsmit gadu vecumā, kad mani iesauca dienestā un aizsūtīja uz Baku. Sajutu pat fiziski, kā man pietrūkst mana Latvija..»  stāsta NBS komandieris Raimonds Graube.

Videostāstā «… kad komandiera formastērps novilkts» NBS komandieri Raimondu Graubi iepazīsiet ne tikai dienesta brīžos, bet galvenokārt ārpus dienesta.