• Piektdiena, 2021. gada 30. jūlijs
  • Vārda diena: Valters, Renārs, Regnārs
  • Rīgā skaidrs, +19 °C, D/DR vējš, 3m/s
LSM Bērnistaba

Pārtikas revidents. Alus

Pārtikas revidents

Alus. Vispirms gan jāņem vērā, ka pārliekai alkohola lietošanai var būt negatīva ietekme uz mūsu veselību. Taču Jāņos alus, visticamāk, tiks celts daudzos svētku galdos. Tāpēc šīs nedēļas raidījumā mēs uzzināsim, kāda ir šī dzēriena vēsture un kā alus kļuva par Jāņu un arī vasaras saulgriežu tradicionālo dzērienu. «Pārtikas revidenta» komanda dosies arī pie aldariem un šī dzēriena ekspertiem, lai noskaidrotu, kā alu darīja senākos laikos un kā – mūsdienās. Tikmēr dietologs Andis Tupiņš un hepatoloģe Ieva Vanaga atklās, kā šis dzēriens patiesībā ietekmē mūsu veselību.

Komentāri (1)

Gunārs Grabinskis
Vispār raidījums par alu bija interesants un saistošs. Tomēr uzskatu, ka alus tomēr ir alkohola dzēriens, un propogandējot alu, mēs propogadējam arī alkohola lietošanu sabiedrībā. Alkoholisms sākās no "vieglajiem" un "lētajiem" dzērieniem, kuri pieejami arī jauniešiem. Jāņos tieši alus izvēršās par daudzo autovadītāju bojā gājušo problēmām. Šodien, tirgus laikmetā mēs pelnām naudu ar jebkādu preci. Padomāsim, vai alkohola ražotāji nepelna uz mūsu līdzcilvēku dzīvībām...
Saistībā ar iepriekš rakstīto, vai alus reklāma iederas masu mēdījos?...

Pievienot komentāru

Pievienot atbildi

Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!

Pārtikas revidents. Nākotnes pārtika

Pārtikas revidents

Vai, apēdot saldējumu, varēsim atvēsināties?

Pārtikas revidents

Kā saldējums ietekmē zobu veselību?

Pārtikas revidents

Kādus rīsus vislabāk izvēlēties?

Pārtikas revidents

Zaļi kartupeļu čipsi – vai tādus var ēst?

Pārtikas revidents