V.I.P. 16. novembris. Fināls

Ģimenes, draugi, kolēģi, domubiedri – tik dažādi ir erudīcijas spēles Veiksme. Intuīcija. Prāts. komandu sastāvi. Teju visu profesiju pārstāvji gatavi veidot komandu un gremdēties savu prātu failos, lai piedzīvotu šo finālu pie spēles vadītāja Uģa Joksta. Erudīcijas jautājumu krustugunīs būs Modra Bērziņa un Džoannas Lebedokas komandas.

Dalībnieki:

Džoanna Lebedoka, komandas kapteine. No bērnības nodarbojas ar dažādiem sporta veidiem. Ikdienā darbojas mārketingā un komunikācijā. Brīvajos brīžos aizraujas ar ornitoloģiju, orientēšanās sportu, grāmatu lasīšanu, galda un prāta spēlēm. Par labāko atvaļinājumu uzskata ceļošanu.

Gunta Lebedoka, kapteines vīramāte. Angļu valodas skolotāja, bet izglītība arī kā mežsaimniecības inženierei. Lielāko savas dzīves daļu velta orientēšanās sportam un saviem 7 mazbērniem, daudz lasa. Erudīcijas spēļu fane.

Matīss Mitenieks, kapteines tēvs. Profesionāls biškopis. Sirdī šahists – piedalās šaha turnīros gan Latvijā, gan ārpus tās. Aizrautīgs grāmatu lasītājs un Latvijas apceļotājs. Brīvo laiku pavada strādājot svaigā gaisā. Nesen kā atklājis jaunu aizraušanos – kroketu.


Modris Bērziņš, komandas kapteinis, dzimis Lāčplēša dienā Rūjienas pusē. Strādā loģistikas nozarē un pirms pusgada atgriezās no laimes un peļņas meklējumiem Lielbritānijā. Šādus meklējumus veicis arī ASV un Nīderlandē. Sportisks cilvēks – skrien maratonus un spēlē futbolu.

Dace Akule, komandas biedru novadniece. Ir maģistra grāds starptautiskajās attiecībās un bakalaura grāds komunikācijas zinātnē. Absolvējusi arī Rūjienas mūzikas un  mākslas skolu,  ir  tekstila ilgtspējas konsultante. Tā  tikai neliela daļa no Daces daudzšķautņainās personības.

Ilvars Gulbis, kapteiņa brālēns. Dienē Nacionālajos bruņotajos spēkos. Dzimtā puse Rūjienā. Patīk lasīt grāmatas un šad tad noorganizē erudīcijas spēles draugiem un paziņām.