Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība turpina gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, kas sāksies jau jaunnedēļ. Nupat mūsējās atgriezušās no kārtējām pārbaudes spēlēm, treniņi turpinās un par to Andris Auziņš

Dāmu basketbola valstsvienībai turpinās pārbaudes spēļu maratons – jau šonedēļ pretiniekos Ķīna, Slovēnija, vēlāk arī Lielbritānijas izlase. Deviņas dienas pirms Eiropas čempionāta sākuma Rīgā – Latvijas izlases treniņā nepiedalās uzbrucēja Aija Putniņa un arī saspēles vadītāja Elīna Dikelaku.

Intervija - Matīss Rožlapa, Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris

Jo tuvāk čempionāts, jo vieglāki treniņi – galvenais treneris Mārtiņš Zībarts komandas taktiku jau izstrādājis un šobrīd nodarbībās treneri uzmanību pievērš individuālām prasmēm.

Intervija - Ieva Pulvere, Latvijas sieviešu basketbola izlases aizsardze

Pirms divām nedēļām Saeimas atbildīgā komisija noraidīja Basketbola savienības lūgumu piešķirt Latvijas pilsonību amerikānietei Šejai Pedijai. Ārzemniece pirmo sagatavošanas posmu aizvadīja kopā ar Latvijas izlasi.

Intervija - Matīss Rožlapa, Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris
Intervija - Ieva Pulvere, Latvijas sieviešu basketbola izlases aizsardze

Eiropas čempionāts Latvijā un Serbijā sāksies jau 27.jūnijā, taču basketbola savienība vēl aizvien nav nodrošinājusi visus meistarsacīkstēm vajadzīgos līdzekļus. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps apstiprināja, ka savienība ir gatava ņemt naudas aizdevumu. Par aizdevuma summu LBS valde lems nākamajā sēdē – rīt.