Parāda atlaišana prasīs pusgadu un maksās 100 eiro

No piektdienas, 28. aprīļa, plkst. 21:15 LTV1 ēterā būs vērojama Lielbritānijas detektīvseriāla «Inspektors Benkss» jaunā – ceturtā, sezona, kurā sagaidīsim pavisam jaunus notikumu pavērsienus skarbi reālistiskajā detektīvstāstā par sarežģīto personību inspektoru Benksu un viņa kolēģiem.

Šajā sezonā vairāk uzzināsim par inspektora Benksa privāto dzīvi, viņa attiecībām ar vecākiem, neaizmirstot arī par jaunu noziegumu atrisināšanu.

Atmosfēriskais, vizuāli drūmais seriāla stils joprojām ir iedarbīgs un jaudīgs, izceļot oriģinālo krimināldrāmas raksturu un smalkos stāstu pavedienus, saglabājot spriedzi līdz pat pēdējām sērijas minūtēm.

Īpaši saistošas skatītājiem varētu būt ceturtās sezonas pirmās divas sērijas, kurās stūrgalvīgais, bet ar asu prātu apveltītais inspektors Alans Benkss risina kādas jaunas igauņu sievietes slepkavības apstākļus. Pastāv pamatotas aizdomas, ka jaunā sieviete ir bijusi iesaistīta narkotiku afērā.

Detektīvseriāls «Inspektors Benkss» pēc Pītera Robinsona (Peter Robinson) romāna motīviem tika uzņemts laika posmā no 2010. līdz 2016.gadam, seriālam kopumā ir 32 sērijas. Seriāls pārraidīts ne tikai daudzās Eiropas valstīs, bet arī ASV, Kanādā, Austrālijā.

Inspektoru Benksu atveido britu aktieris Stīvens Tompkinsons (Stephen Tompkinson), galvenās lomas spēlē arī Andrea Lava (Andrea Lowe) un Karolīne Katca (Caroline Catz).

«Daudzi man uzdeva jautājumu par Tompkinsonu Benksa lomā, un es domāju, ka viņam izdevās »iznest« Benska būtību. Jūs vienmēr nevarat gaidīt precīzu tēla atveidošanu. Stīvens bija iesaistīts procesā jau no paša sākuma, es biju pārsteigts par viņa centību - viņš gribēja uzzināt no manis visu iespējamo par sava atveidotā varoņa raksturu», britu izdevumam «The Telegraph» atzinis P. Robinsons.

51 gadu vecais aktieris S.Tompkinsons plašākai sabiedrībai kļuva plašāk pazīstams pēc tam, kad 1994.gadā ieguva balvu kā labākais britu komēdiju aktieris. Pēc tam viņam bijušas vairākas spilgtas lomas, no kurām pēdējā ir tieši «Inspektors Benkss».

Savukārt aktiera otra kaislība ir krikets. Viņš jau iepriekš atzinis, ka, ja nebūtu aktieris, tad labprāt pavadītu visu laiku ceļojot pa pasauli kā kriketa komentētājs, baudot bezgalīgās vasaras.

Vēlam patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju jaunajā «Inspektora Benkss» sezonā!