Ēdiens! Tas ir kaut kas tik pašsaprotams, neatņemams un būtisks jebkurai dzīvai būtnei. Tajā pašā laikā ir cilvēki, kas ēdienu izgaršo ar katru kumosu un spēj tajā saskatīt īstenu dzīves baudu. Tādi, kas nežēlo naudu, lai izvēlētos labākās izejvielas vai apmeklētu izmeklētākos restorānus. Tādi, kas paši nemaz negatavo un tajā pašā laikā «mīl ēst». Un tādi, kas gatavo katru dienu, ieliekot lielu mīlestību tajā neatkarīgi no tā, vai tas būtu paša ģimenei vai restorāna klientiem. Bet nu jau kādu laiku ir vēl kādi ēdienu mīlētāji. Tie ir cilvēki, kas apvienojuši gatavošanu ar fotografēšanu, ar rakstīšanu un ar tā visa publicēšanu citiem,  proti – ēdienu blogeri.

Ilze Jurkāne, pati savas pavārgrāmatas autore un ēdiena liela pazinēja un baudītāja, raidījuma gaitā centīsies atklāt to, kas slēpjas aiz vizuāli skaistajiem blogiem – kas ir to autori, kur viņi dzīvo, kāda ir viņu ģimene un virtuve? Ko viņi ēd un kā to gatavo? Bet visvairāk centīsies izdibināt blogeru individuālos un atšķirīgos mīlestības stāstus pret ēdienu.