Ainārs Purmalis: Dievs mani nolika uz ceļiem

20. septembra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - Ainars Purmalis, mācītājs no Kurzemes puses, kurš savulaik baudījis Liepājas bohēmu, bet šobrīd savu dzīvi bez ticības nevar iedomāties. Viņš saka, ka Jēzus viņu savulaik atradis pie miskastes. 2015. gada 13. septembrī Ainars Purmalis ievēlēts par Rīgas Mateja baptistu draudzes galveno mācītāju.

Ainārs Purmalis: «Kādreiz, sevi šaustīju par to, kāds es biju, ko darīju, cik es biju slikts, kur biju nonācis ar savām atkarībām. Šodien saprotu, ka tas bija Dieva nolikts ceļš priekš manis. Tajā laikā, kāds es biju - gāju kultūrismā, trenējos, kāvos katru dienu, vai tādu puiku tu vari atvest uz baznīcu un pateikt - tici Dievam?! Tas bija mans ceļš. Man bija jāiet no tā, ka Dievs salauza visus manus spēkus, nolika uz ceļiem, pateica - te nu tu esi ar savu spēku un varēšanu. Un no turienes, kad esi uz ceļiem, tad vari sākt celties.»

«Kad bija iespēja mācīties baptistu teoloģijas seminārā neklātienē, es to darīju, lai varētu sarunāties ar sievu, bija uzaugusi kristīgā ģimenē. Tas bija mans mērķis - nedomāju, ka es sludināšu Dieva vārdu vai būšu mācītājs. Viņa teica, ka neko briesmīgāku kā būt mācītāja sieva nevar iedomāties...»