Rīga maģiski noskaņojas Saulgriežiem

9. maijā visā Eiropas Savienībā, arī Latvijā, tiks atzīmēta Eiropas diena. Koncertu, kurā divu gadsimtu iemīļotāko, atzītāko un novērtētāko filmu un animācijas stāstu melodijas, izpildīs simfoniskais orķestris un Latvijas vadošie mākslinieki, 9. maija vakarā būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijā.

Romantiskais franču kino, skaudrais un dzīvais zviedru režisoru darbs, poļu patiesais redzējums, jautrās spāņu komēdijas un sirsnīgie itāļu seriāli – tā ir tikai daļa no Eiropas Savienības valstu kino piedāvājuma. Ārvalstu kino neizbēgami stāsta ne vien filmas stāstu, bet arī to, kāda ir valsts, kurā tā tapusi, un kādi ir tās cilvēki.

9. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Eiropas Savienības valstu kino veltīts koncerts, kurā Normunda Šnē vadībā muzicēs Sinfonietta Riga, grupa Kristapa Krievkalna vadībā un kino melodijas izpildīs Ralfs Eilands, Dita Lūriņa, Veronika Plotņikova, Lelde Dreimane, Evija Martinsone, Zane Dombrovska, Mārtiņš Ruskis, Elza Rozentāle un citi.

Divu gadsimtu iemīļotāko, atzītāko un novērtētāko filmu un animācijas stāstu melodijas, simfoniskā orķestra un vadošo Latvijas mākslinieku izpildījumā liks atcerēties filmu varoņu piedzīvojumus un ļaus uzzināt ko jaunu un vēl nezināmu par Eiropas kino.

Eiropas dienai veltītais koncerts “ES un kino” – jau 9. maijā, plkst. 21.20. LTV1.