Sāk pētīt mikroplastmasas piesārņojumu

Pavadot veco gadu un sagaidot jauno, LTV1 ēterā būs skatāma īpaša programma ar krāšņu un pārsteigumiem bagātu Vecgada vakara šovu. Tas būs izteikti izklaidējošs Vecgada vakars «Vēl laimīgāku Jauno gadu!». Spilgtākos aizejošā gada notikumus atcerēsimies LTV Ziņu dienesta sagatavotajos Gada notikumu apskatos, tāpat baudīsim skanīgus koncertus un skatīsimies iemīļotas filmas.

31. janvārī plkst.15.15 LTV1 piedāvāsim grupas «Galaktika» koncertu «Labvakar, draugi!». Koncertuzvedums ieturēts labākajās grupas tradīcijās un sirsnībā - no asarām līdz smiekliem. Klausītājiem tiek piedāvāta iespēja klausīties dziesmas no jaunā albuma «Galaktika un draugi». Kā arī, nekad neslēpjot saknes no kurienes mēs visi nākam, koncertu caurvij tautasdziesmas un tautas mūzika.

Programmas turpinājumā plkst.16.15 LTV1 ēterā režisora Jāņa Streiča filma «Mans draugs -  nenopietns cilvēks». Lomās - Jānis Paukštello, Dzidra Ritenberga, Lilita Bērziņa, Ēvalds Valters u.c.

Plkst.18.20 būs skatāms Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta sagatavotais Gada notikumu apskats. Atsauksim atmiņās svarīgākos aizejošā gada notikumus, kas norisinājušies gan Latvijā, gan pasaulē.  

Plkst.19.30 būs vērojama Lindas Oltes veidotā filma «Gūtenmorgens un Vienciems». Lomās: Andris Keišs, Arturs Skrastiņš, Valgalciema iedzīvotāji. Filmas pamatā ir rakstnieka Māra Bērziņa stāsts, kas tapis, viņam dzīvojot Valgalciemā un filmējoties Latvijas Televīzijas valsts simtgadei veltītajā projektā “Viens ciems. Visa Latvija”.

Savukārt vakara «nagla» LTV1 ēterā plkts.21.05 būs izteikti izklaidējošs Vecgada vakars «Vēl laimīgāku Jauno gadu!» ar eleganti nostrādātiem muzikāliem priekšnesumiem, ar humora pilniem sižetiem un asprātīgām scenārija rindām, ar brīnišķīgiem, atraktīviem, populāriem un tautā mīlētiem LTV vadītājiem, ar kolorītiem šova viesiem.

Galvenajā lomā - pats Andrejs Volmārs, bet otrā plāna lomā- LTV ētera personības - Uģis Joksts, Gundars Rēders, Reinis Ošenieks, kā arī Eva Johansone, Linda Krūmiņa un Zane Daudziņa.

Šova caurvijmotīvs būs Andreja Volmāra „tiešraides”, parādot, ka Andrejs Volmārs ir un paliek LTV cilvēks arī šodien, ne tikai tālajos 90. gados. Viņš dažu minūšu laikā “aizceļos” uz Liepāju, Rēzekni, Valmieru, Baltezeru,  radot sajūtu, ka Andrejs Volmārs nudien ir visur.

Šova viesu vidū būs daudzi Latvijā zināmi mūziķi un sabiedrībā zināmas personības: Dons, Ralfs Eilands, Marina Rebeka, Viktors Lapčenoks, Justs, Jānis Stībelis, grupas “Labvēlīgais Tips”, “Musiqq”, kā arī Lauris Aleksejevs, Lauris Reiniks, Dagmāra Legante, Uldis Dumpis, Andris Keišs, Olga Dreģe, Māris Verpakovskis un daudzi citi. Režisors: Intars Rešetins. 

Savukārt plkst.23.45 LTV1 ēterā Gadumijas tiešraide no 11. novembra krastmalas. Pieslēgšanās Vecgada notikumiem no 11. novembra krastmalas arī Vecgada vakara šova laikā. Sekosim līdzi Valsts prezidenta un Ministru prezidenta uzrunām tautai ierakstos, pievienosimies Latvijas Republikas himnas dziedāšanai, kā arī kopīgi vērosim svētku uguņošanu. Sagaidīsim arī intervijas ar Rīgas svinētājiem, kā arī būs citas īpašās intervijas, paredzētas svinīgajam vakaram.

Pēc pusnakts 00.25 LTV1 ēterā būs vērojams Intara Busuļa koncerts «Nākamā pietura».

Jaunā gada pirmajā dienā plkst.12.15 LTV1 tiešraidē piedāvās Vīnes filharmoniķu Jaungada koncertu. Tas tiek uzskatīts par prestižāko ikgadējo notikumu klasiskās mūzikas pasaulē. Tajā tradicionāli tiek atskaņoti Johana Štrausa un viņa laikabiedru skaņdarbi. Šogad koncerta diriģents būs itālis Rikardo Muti. 

Plkst.19.30 LTV1 ēterā TV pirmizrāde «Naktsputni. Atskats uz aizvadīto gadu». LTV Ziņu dienests piedāvā kritiķu novērtētā trillera ar vieglu kriminālu pieskaņu - “Naktsputni”- turpinājumu. Filma, kas balstīta uz patiesiem faktiem un patiesiem personāžiem... vai arī nē. Iespējams, filma ir fikcija. Bet iespējams, ka pati fikcija ir filmas pamatā. Vieni svētki nosvinēti, bet citi jau priekšā. Svinības iecerētas vērienīgas. Bet – ja nu viss nenotiek tā, kā plānots?  Tad nāk viņi. Viņi rosās tumsas aizsegā. Naktsputni.  Spraigas pakaļdzīšanās, slepenas sarunas, romantiskas atkalsatikšanās un dramatiskas šķiršanās, iespējams, ironiskākajā un “vieglākajā” aizvadītā gada notikumu apskatā “Naktsputni II”. Filmas tapšanā izmantoto “fake news” apmērs nav nosakāms, un neviens oligarhs tās veidošanas laikā nav cietis! Jebkāda sakritība ar reāliem personāžiem ir nejauša, vai arī nav! Īpaši piemērots trilleris Jaunā gada pirmās dienas vakaram.

Savukārt plkst.22.00 aicinām noskatīties režisora Paolo Sorentino drāmu «Jaunība». Lomās: Maikls Keins (Michael Caine), Hārvijs Keitels (Harvey Keitel), Reičela Veisa (Rachel Weisz), Pols Dano (Paul Dano), Džeina Fonda (Jane Fonda). 

Latvijas Televīzija novēl Vēl laimīgāku jauno gadu!