Mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA koncerts. Bavārijas Radio simfoniskais orķestris

Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, kas dibināts 1949. gadā, dažādās kritiķu aptaujās regulāri tiek atzīts par vienu no desmit labākajiem orķestriem pasaulē. Orķestra neparasti plašo repertuāru un programmas daudzveidību nodrošinājuši gan galvenie diriģenti, gan visu mūziķu neparastās spējas. BRSO Marisa Jansona vadībā ir saņēmis prestižo mūzikas balvu "Grammy" par "Labāko orķestra uzstāšanos" un "Labāko klasikas albumu".

Savukārt Suzanna Melki savu diriģentes karjeru sākusi Gēteborgas simfoniskajā orķestrī, pēc tam kļuva par Stavangeras simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju. Šobrīd viņa ir gaidīta diriģente pasaules prestižākajos opernamos, kā arī koncertē ar pasaules vadošajiem simfoniskajiem orķestriem.

Leģendārā pianista Rūdolfa Buhbindera repertuārs sniedzas no Baha līdz laikmetīgajai mūzikai. Jau gandrīz sešdesmit gadus ilgajā austriešu pianista karjerā tas radis atspoguļojumu vairāk nekā simts ieskaņojumos.

Koncerta programmā:

Johanness Brāmss. Otrais koncerts klavierēm un orķestrim Sibemol mažorā, op. 83; Ludvigs van Bēthovens. Otrā simfonija Re mažorā, op. 36.