LFF kandidāti

Šodien notikusi pirmā Futbola Federācijas valdes sēde pēc prezidenta Kaspara Gorkša gāšanas no amata. Valde rīt uzaicinājusi trīs ģenerālsekretāra kandidātus. Vairāk stāsta mans kolēģis Andris Auziņš.

Pēc LFF prezidenta Kaspara Gorkša gāšanas no amata federācija ir teju paralizēta. Šobrīd organizācijā nav neviena pilnvarota persona, kurai ir tiesības parakstīt dokumentus, rēķinus un citus lēmumus – viceprezidentam Artūram Zakreševskim šādu tiesību nav. Valde rītdien mēģinās vienoties par ģenerālsekretāru, kuram šādas pilnvaras varētu piešķirt. Kandidāti ir trīs – Gorkša opozicionārs Vadims Ļašenko, bijušais ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un šībrīža vietas izpildītājs Mareks Gruškevics.

Intervija - Mareks Gruškevics, LFF ģenerālsekretāra vietas izpildītājs

Federācija bez oficiālas vadības cieš ne tikai federācijas darbinieki. Lielākās cietējas var būt Latvijas izlases, kas gatavojas dažādiem oficiāliem turnīriem ārzemēs – rēķinus par lidojumiem, viesnīcām, ēdināšanu federācija šobrīd nevar apmaksāt.

Neziņa valda arī Latvijas telpu futbola izlasē, kas gatavojas savam Pasaules kausa kvalifikācijai Portugālē.

Intervija - Germans Matjušenko, Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs

Telpu futbola izlasei mūsu apakšgrupā bez favorītiem portugāļiem pretiniekos ielozētas arī Vācijas un Čehijas izlases. Lai iekļūtu nākamajā kvalifikācijas kārtā, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta.