Latvijas filmas Latvijas simtgadei. 6.sērija. "Turpinājums"

Dokumentālā kino klasiķis režisors Ivars Seleckis ir uzņēmis savā mūžā pirmo filmu, kuras galvenie varoņi ir  bērni. Filma « Turpinājums»  ir savā ziņā simbolisks projekts  gan Latvijas kino nozarei, gan tā aizsācējam Ivaram Seleckim. Projektu ir plānots tupināt 20 gadu garumā. 

Pēc plaša pētnieciskā darba, atlasot galvenos varoņus – piecus pirmklasniekus, režisors apbraukāja visu Latviju, lai izveidotu Latvijas šodienas modeli, ko iespējams ieraudzīt un atklāt caur bērna prizmu. Vai mazā Anastasija ar gudru un spožu skatienu, kura dzīvo Latgalē, mīl savus zirgus un savu mammu,  ir indigo bērns?  Ko dzīve paredzējusi labi situētas ģimenes puikam, kuram ir režīms, sports  un tēva stingrība, bet arī drosme šaha spēlē apzināti izvēlēties nepareizu gājienu, lai pierādītu, ka arī tā var....  Vai zēns, kurš  skaidro kosmosa parādības, ir nākotnes zinātnieks, vai liktenis viņam paredzējis citu scenāriju? Pasaule ir skaista, jo bērnība to ir pelnījusi, pat tad, ja zābaki nobristi, rokas nosalušas un ļoti pietrūkst mammas bučas.  Režisors Ivars Seleckis ar pieredzes bagāta profesionāļa apziņu liek pirmo nākotnes cilvēka pasjansu dokumentālajā kino. Viņš uzņemas atbildību. Bet bērniem būs jāiznes uz ekrāna arī savu dzimtu apzināts vai neapzināts mantojums. Seleckis ar savu kameru ir blakus. Cieši blakus.  Ko šis darbs prasīja no režisora un kā veidojās filmas stāsti?

Vairāk kā gadu pēc filmēšanas pirmā posma un dažas dienas pirms filmas pirmizrādes Latvijā dodamies apciemot ģimenes, kuras ir piekritušas  atļaut savu bērnu dzīvi dokumentēt filmā daudzu gadu garumā. Kāds viņiem ir bijis šis laiks?