Valdība paplašina iespējas pulcēties

Šogad bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkurss “Balss pavēlnieks” notiek jau devīto reizi. Latvijas labākie jaunie izpildītāji vecumā no 5 līdz 16 gadiem uzstāsies trijos pusfināla koncertos, pirmais – jau 14. oktobrī! 4. novembrī 12 labākie piedalīsies fināla tiešraidē, kurā uzstāsies kopā ar kādu populāru mūziķi.

Konkursa pirmajai kārtai tika saņemti vairāk nekā simts pieteikumi, un lielākā daļa no tiem tika aicināti uz otro atlases kārtu klātienē. 30 labākie nokļuva to skaitā, kuriem būs izdevība sevi pierādīt uz lielās skatuves žūrijas priekšā. Ir gan grupas un solisti, kuri skatītājiem jau zināmi un nemainīgi augstā kvalitātē piedalās regulāri, gan bērni un jaunieši, kuri pirmo reizi ielaužas pusfinālos un finālā, tādēļ, kā atzīst raidījuma komanda – katrs gads nāk ar jaunu pārsteigumu.

Trīs pusfinālos jaunie dziedātāji sadalīti pēc vecumu grupām. 14. oktobrī plkst. 18.50 LTV1 ēterā startēs pirmā grupa – pieci solisti un piecas grupas vecumā no 5 līdz 8 gadiem. Viņus vērtēs profesionāļu žūrija – Latvijas Nacionālās operas soliste Jolanta Strikaite, mūziķis un dziedātājs Jānis Aišpurs un kordiriģents Jānis Ozols. Žūrija noteiks, kuri divi solisti un divas grupas saņems ceļazīmi uz fināla tiešraidi.

21. oktobrī par žūrijas atzinību sacentīsies solisti un grupas vecumā no 9 līdz 12 gadiem. Žūrijā - dziedātāja Aija Vītoliņa, dziedātājs, komponists un dzejnieks Lauris Valters un dziedātājs Ralfs Eilands. Savukārt 28. oktobrī četri pēdējie finālisti tiks izvirzīti no pieciem solistiem un piecām grupām vecumā no 13 līdz 16 gadiem. Jauniešus vērtēs dziedātāja Jolanta Gulbe – Paškeviča, dīdžejs un producents Rūdolfs Budze un dziedātājs Jānis Stībelis.

Visi pusfinālos ceļazīmes saņēmušie dalībnieki 4. novembrī tiksies “Balss pavēlnieka” fināla tiešraidē, kurā tiks noskaidrots, kurš saņems kristāla zizli. Finālisti tiešajā ēterā izpildīs dziesmas kopā ar Latvijā populāriem mūziķiem, bet žūrijas šajā posmā vairs nebūs – uzvarētāju noteiks skatītāju telefonbalsojums.

Konkurss” ir lieliska pieredze un pirmais lielais mēģinājums būt uz lielās skatuves ikkatram bērnam un jaunietim, kurš pieteicies konkursam. “Latvijas Televīzija, izmantojot sev pieejamos resursus un platformas, jau vairākus gadu desmitus palīdz attīstīt bērnu un jauniešu muzikalitāti, un arī šī gada “Balss pavēlnieks” nav izņēmums,” norāda LTV Bērnu, jauniešu un izklaides redakcijas vadītāja Inese Kublicka. Viņa uzsver, ka arī šogad jauno dziedātāju izaugsme, talants un radošums ir augstā līmenī, un  “Balss pavēlnieks” ir iekarojis savu vietu gan bērnu un vecāku, gan muzikālo pedagogu vidū. “Ir vērojama arī pārmantojamība – senāku LTV raidījumu dalībnieki nu kļuvuši par pedagogiem un vecākiem, kuri uz konkursu ved jauno paaudzi.”

“Balss pavēlnieka” devītā sezona – no 14. oktobra, četras svētdienas pēc kārtas, plkst. 18.50!