Apstiprināts jaunais LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks

Jauns pavērsiens Latvijas futbolā. Federācija tikusi pie jauna ģenerālsekretāra – tas gan ir tas pats jau iepriekš bijušais Edgars Pukinsks. Par šo izvēli un citiem jaunumiem Andris Auziņš

Ārkārtas futbola federācijas valdes sēdē piedalījās septiņi no deviņiem atlikušajiem valdes locekļiem. Nebalsoja vien klāt neesošie Guntis Blumbergs un Aleksandrs Isakovs. Atlikušie septiņi par nākamo LFF ģenerālsekretāru vēlējās redzēt tieši Edgaru Pukinsku. Vismaz līdz aprīlim, kad paredzēts nākamā federācijas kopsapulce, valdes un prezidenta vēlēšanas.

Intervija - Arturs Zakreševskis, LFF pirmais viceprezidents
Intervija - Edgars Pukinsks, LFF valdes apstiprinātais ģenerālsekretārs

Valdes izvēle vēl gan neļauj Pukinskam pilnvērtīgi pildīt ģenerālsekretāra pienākumus - parakstīt dokumentus federācijas vārdā Pukinsks varēs vien pēc Uzņēmumu reģistra apstiprinājuma. Lēmumu var apgrūtināt pašas federācijas statūti, jo tajos minēts, ka ģenerālsekretāru nevar ievēlēt bez organizācijas prezidenta. Kā tas ir šobrīd.

Intervija - Arturs Zakreševskis, LFF pirmais viceprezidents

Edgars Pukinsks jau reiz bija LFF ģenerālsekretārs. Viņu amatā virzīja no amata atsauktais federācijas prezidents Kaspars Gorkšs. Bet pēc kopīgi nostrādāta gada Pukinsks darbu pirms četriem mēnešiem pameta. Oficiālais iemesls toreiz – ģimenes apstākļu dēļ.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF valdes apstiprinātais ģenerālsekretārs

Futbola federācijā krīzes situācija turpināsies vēl labu laiku. Atklātībā nonākuši dokumenti ar aizdomīgiem līgumiem, kas varētu norādīt uz nesaimniecisku federācijas darbību vēl pirms federāciju vadīja Kaspars Gorkšs. Turklāt federācijai līdz novembra sākumam jāiesniedz atskaites Valsts Ieņēmumu dienestam, pretējā gadījumā federācija var zaudēt sabiedriskā labuma organizācijas statusu.