Personība. 100g kultūras. Tēlnieki Olga Šilova un Gļebs Panteļejevs

Līnijas trauslums un vīrišķigais spēks. No stieples, atrastas jūrmalā, tēlniece Olga Šilova turpat kāpu smiltīs izlieca cilvēciņu  - sākumā gan tēls esot bijis Viņa, bet vēlāk kļuvis par Viņu – «Rīgas torņu skaitītāju». Sēž Daugavamalā un skaita torņus. Kontrastam - dīzvesbiedra tēlnieka Gļeba Panteļejeva vērienīgais tēlniecības darbs  - Oskara Kalpaka piemineklis pašā Rīgas centrā. Mūs abus tēlniekus dokumentēt vilina  viņu radošais spēks un devums sabiedrībai. Gļebs Panteļejevs allaž ir tas vīrs, kuru uzrunā, kad sabiedrībā norit asas diskusijas, jo viņam  vienmēr ir sava skaidra un tieša doma. Olga Šilova ir kā nemanāms, trausls putns, kura savu smalko plastikas izjūtu ieliek skulptūrās – ja vien kāds no raidījuma «100g kultūras. Personība» vērotājiem ir saņēmis Dzejnieka Imanta Ziedoņa balvu – tā ir Olgas darināta! Tāpat kā  Pasaules koru olimpiādes balva, «Latvijas lepnuma» ābele un vēl daudzi citi apbalvojumu. Arī stārķītis uz latiņa, un tagad jau arī uz eiro monētas, ir viņas veidots.

Dzejnieks Imants Ziedonis Olgas personālizstādē tālajos deviņdesmitajos gados atsauksmju grāmatā ierakstījis (varbūt devis kādu zīmi viņas spēcīgajam vīram un izcilajam tēlniekam Gļebam Panteļejevam): «...tikai nesabojā viņu!». 

Smiekli caur asarām, filmējot abus tēlniekus. Uzklausījām arī stāstus par temperamenta brīžos saliektām dakšiņām un salauztu, kādam metienā raidītu telefona klausuli. Kolekcija pat vēlāk esot izstādīta. 

Ar tēlniekiem Olgu Šilovu un Gļebu Panteļejevu viņu darbnīcā, pilsētvidē, vietās, kur izstādīti tēnieku darbi, tikās žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska, operatori Normunds Pavlovskis, Uvis Burjānis un Andris Sarma.